Gyurkity Péter

Apple: jön az iPhone nano?

Az iPhone sikeres rajtját követően azt várják a cégtől, hogy az iPod nano mintájára piacra dobja a készülék olcsóbb és egyszerűbb változatát, amely még nagyobb tömegeket hódíthatna meg.

A Reuters elsősorban a JP Morgan elemzőinek véleményére hivatkozva ír arról, hogy a közeljövőben az almás cég egy olcsóbb változatot is elkészíthet. Tenné ezt az iPod lejátszóknál megszerzett tapasztalatokra alapozva, mivel ott is bebizonyosodott, hogy mindig van igény egy egyszerűbb, kisebb készülékre, amely csak a legszükségesebb funkciókat kínálja az érdeklődőknek. Mások viszont azzal érvelnek, hogy a cég sokkal inkább szívesebben látná a Video iPod-ot a boltokban, amely méretes kijelzővel érkezne.

Az iPhone meglehetősen sikeres rajtot vett a hónap elején, hiszen egyetlen hét alatt több mint egymillió példányban kelt el, igaz a nagy érdeklődés Jon Johansen, az ismert hacker figyelmét is felkeltette, aki máris feltörte a készüléket.

A kisebb változattal kapcsolatos véleményt elsősorban arra alapozzák, hogy az Apple már benyújtotta szabadalmi kérelmét egy olyan multifunkciós hordozható eszközre, amelyet egy, a nano vezérlőjére hasonlító megoldással egészítenének ki. Természetesen mindez még nem jelenti törvényszerűen egy új telefon megjelenését, ám a JP Morgan szakértői úgy vélik, hogy a nano adaptálása az egyetlen mód a belépő szintű telefon elkészítésére, amelyre a cégnek előbb-utóbb szüksége lesz.

Az árat egyelőre szintén csak találgatják, ez minden bizonnyal 300 dollár körül alakul majd, szemben az iPhone jelenlegi 500-600 dolláros árával. A megjelenést a negyedik negyedévre teszik, ám ehhez még több bizonytalan tényezőt meg kell ismerni - nagy kérdés, hogy az Apple valóban ebben az irányban tapogatózik-e vagy sem.

Más elemzők ugyanis eltérő módon vélekednek, szerintük a cég inkább egy olyan iPodon dolgozik, amely az új telefonra emlékeztet, mégis inkább a lejátszókhoz áll közelebb. Egy ilyen készülék átvehetné az érintőképernyős megoldást, és az iPod egy új generációját testesíthetné meg, amely egyben megakadályozná, hogy a telefon terjeszkedése a többi készülék rovására menjen. Bármilyen változat is valósul meg, addig nem tudunk semmi biztosat, amíg maga az Apple elő nem áll a farbával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #19
    Ez mien "fake" kép??
    linket kérünk
  • Gerygrey #18
    Bréking: jön az iPhone PDA-változata! :D
  • who am I 7 #17
    JÓL LÁTOM, hogy az LG PRÁDA van azon a kis képen balra?iphone cikk egy miniatür prádával whehehehehe :D :D :D

    <<<<



    én még csak messziről nézem ezt a PDAagyúak vs Iphone agyúak vs Mindenki Balhét :D lehet N95öt veszek a végén addig geciznek :D
  • jasszka #16
    legalább akad majd konkurencia
    ha nem szereted a klónokat sz@rd le őket magasról, valakinek az is elég
  • chuky123 #15
    Én meg majd Iphone klónokra leszek kiváncsi biztos lesznek
    Más is akar az iphone részedéséböl(népszerüségéböl)
  • zzebi #14
    Az iPhone husegszerzodes nelkul is ugyanannyiba kerulne, mint most (ha arulnak husegszerzodes nelkul) ugyanis sem az Apple sem az AT&T nem tamogatja az arat.
  • Gerygrey #13
    Talán mert az iPhone is kétéves hűséggel kerül 600 dollárba, és azt mondják, ez a felébe fog, nyilvánvalóan megegyező feltételek mellett értik. Okostojás.

  • Su0my #12
    igen, a mobilosabbik részére gondoltam:)
  • Su0my #11
    és ki mondta, hogy kétéves hűségszerződéssel lesz annyi, okos(nem is)tojás? Ja, amúgy meg nem nagyon lesz ez még megvalósítva, kár vért izzadni, hogy fikázd:)...

    u.i:Egy-két hírt az SG (ezt is) egy bizonyos p-vel kezdődő és rohardver.hu-val végződő onlány magazintól vesz át, ott láttok is képeket a szabadalomról, elég érdekesen nézne ki a telo:D
  • Worki #10
    Megkapta az iPhone is az iPod egyszerű menürendszerét és tulajdonságait...
    Azért mondják, hogy iPod funkció... És reklámozni is kell! Az iPod már egy sikeres termék...