SG.hu

Élelmiszer E-számok a neten

Az E-szem Alapítvány és a Tudatos Vásárlók Egyesületének együttműködésében megjelent a legrészletesebb magyar nyelvű, fogyasztói tájékoztatást szolgáló E-szám adatbázis.

Az internetes adatbázis típus, név, szám szerint kereshető, részletes leírással szolgál az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról, és alkalmazásuk jogi hátteréről.

A www.tudatosvasarlo.hu/eszam és a www.e-szamok.hu címeken elérhető adatbázisban minden élelmiszer adalékanyagról rövid ismertető olvasható, amely kitér az adott anyag használhatóságára, funkciójára, előállítási módjára valamit a vele kapcsolatosan felmerülő egészségügyi kételyekre, tudnivalókra. A kapcsolódó cikkekből és lexikonból az is kiderül, hogy mely adalékanyagok használhatók bioélelmiszerekben, melyek állati eredetűek, melyeket állíthatnak elő genetikailag módosítással, és melyek az adalékanyagokkal kapcsolatos egészségügyi kockázatok.

Az internetes honlapok életre hívásával a résztvevő szervezetek kimondott és egyértelmű célja, hogy minél többek számára lehetőséget nyújtson az élelmiszer adalékokkal kapcsolatos hiteles, és széleskörű tájékozódásra. Az adatbázis információinak forrása a magyar törvényi előírások, valamint az Európai Unió illetékes hatóságinak, bizottságainak és tudományos testületeinek jelentései, állásfoglalásai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!