Gyurkity Péter

Elindult az Eutube

Az Európai Bizottság elindította saját csatornáját a YouTube oldalán, amelyben a fontosabb uniós ügyekkel, vitákkal kapcsolatos felvételek kapnak helyet. A anyaportál népszerűségére jellemző, hogy már vírusírók is saját céljaikra igyekeznek felhasználni azt.

Az új európai csatorna már elérhető a YouTube most létrehozott aloldalán és jelenleg mintegy 50 videóval várja az érdeklődőket. Az Európai Bizottság elmondása szerint az audiovizuális tartalmakat szeretnék minél gyorsabban és hatékonyabban eljuttatni a kontinens polgáraihoz, ebben pedig a portál az ideális eszköz, már csak pusztán népszerűsége miatt is.

Az oldalon fontos politikai, gazdasági és társadalmi kérdéseket taglaló felvételek kapnak helyet. Szóba kerül itt a klímaváltozás, az energiaügyek, illetve a bevándorlás, elsősorban tudósítások, beszámolók és interjúk formájában. Margot Wallström, a kommunikációs stratégiáért felelős alelnök kifejtette, hogy a bizottság szeretné minél gyorsabban és érthető módon továbbítani a fontos információkat a közösség polgárainak, így nem hagyhatták figyelmen kívül az új információ technológiák terjedését és népszerűségét. A tartalmak legnagyobb része természetesen angol nyelvű, de már növekszik a francia és német anyagok aránya és a jövőben további nyelvekkel szeretnék bővíteni a kínálatot.


A videómegosztó portálon időközben egy káros vírus terjedésére is fény derült, igaz maga az oldal mindössze annyiban érintett az ügyben, hogy itt próbálták meg az álcázásul szolgáló játékmodot népszerűsíteni. Chris Boyd, a Malware Research igazgatója egy blogbejegyzésben közölte, hogy a Grand Theft Auto egy a nyolcvanas évekre emlékeztető módosítása valójában trójai vírust hordoz magában és bár a kinézet miatt nem számíthat nagy népszerűségre, a portálon megjelent videó mégis annak letöltésére csábítja a látogatókat.

A videó megtekintése tehát semmilyen veszélyt nem hordoz magában, a készítők pusztán a terjesztés megkönnyítésének céljából tették közzé a felvételt. A részletes leírásból kiderül, hogy egy csúnyácska és primitív modról van szó, a cikk megjelenése előtt mégis félszázan már letöltötték azt és sikeresen megfertőzték saját gépüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #4
    alig indult el má beszóltam neki - ezzel lógtam amiért ott van a csillagunk a zászlón :

    ja nincs? -- oppáá
  • mellon #3
    Amelie csodálatos életéből vannak a részletek
  • kricsi #2
    Kicsit erős.
  • Gerygrey #1
    lol