Napi Online

Újabb távközlési cég készülődik a piacra

Bejegyezték a cégbíróságon a budapesti székhelyű CrossTel Mobile Távközlési Zrt.-t. A 20 millió forint jegyzett tőkéjű cég egyetlen tulajdonosa a luxemburgi Capital Holding AG. Az új társaságot, illetve annak vezetőjét, Gere Dávid Ádámot lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

A cég bejegyzése érdekes, nevéből ugyanis arra lehet következtetni, hogy esetleg virtuális mobilszolgáltatóként kíván piacra lépni, információink szerint azonban erre vonatkozó lépéseket még nem tett a társaság. Vagyis nem vette fel a kapcsolatot a mobiltelefon-szolgáltatókkal, s még a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál (NHH) sem tett bejelentést a távközlési főtevékenységre vonatkozóan. (Az infrastruktúra nélkül működő virtuális mobilszolgáltatásra már jó ideje lehetőségük lenne az erre vállalkozóknak - ehhez meg kellene állapodniuk a telefontársaságokkal -, de mind ez ideig senki sem vágott bele az üzletbe.)

Az NHH-hoz egyébként abban az esetben is be kellene jelenteni a tevékenységét, ha a cég a virtuális mobilszolgáltatástól eltérő, de a távközléshez kapcsolódó üzletet csinálna, vagyis ha például abban a reményben hozták volna létre a vállalkozást, hogy induljon a még meglévő negyedik mobilfrekvenciára kiírandó pályázaton.

A felvetés spekulatív, a szakértők szerint ennek kicsi a valószínűsége, hiszen egyelőre semmi jele nincs annak, hogy belátható időn belül az állam meghirdetné a szabad frekvenciát. Így tehát nagyobb a valószínűsége a cég előbbi szándékának. A lapunknak korábban nyilatkozó három mobiltelefon-társaság vezetője nem látott esélyt arra, hogy egy újabb szereplő - a teljes piacon - labdába rúgjon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!