SG.hu

Vezető szerepre vágyik az Acer

Az idén 45 ezer notebookot értékesítene, s ezzel visszavenné a noteszgépek piacán a vezetői pozíciót az Acer.

Az év végére átvenné a notebookpiac vezetését az Acer - egyebek mellett erről beszélt a cég sajtótájékoztatóján a hazai képviselet vezetője. Egri Csaba azt mondta: a projektorok eladását tekintve az élen állnak, s biztos benne, hogy ezt a helyet a noteszgépek esetében is sikerül elérni az idén. Az Acer terveit ugyanakkor nem úgy szeretné megvalósítani, hogy beszáll a hosszú távon öngyilkosnak tűnő árversenybe - ismertette a stratégiát a cégvezető. Egri szerint több gyártó végletekig lebutított, kétes minőségű gépeket kínál, ezzel szemben az Acer arra törekszik, hogy a magas minőség, a megbízhatóság, illetve a csúcstechnika miatt vásárolják termékeiket.

Ennek érdekében az Acer notebookok új formatervek alapján készülnek és nagyobb hangsúlyt kap a szervizpolitika is. A cég laptopjai két, jól elkülöníthető családba szerveződtek: az egyik az otthoni, a másik az üzleti felhasználóknak készült. A gépek gyártásánál a kellemes dizájn mellett fontos szempont a megfelelő ergonómia, illetve a felhasználók által szükségesnek gondolt csatlakozási lehetőségek megteremtése is. Egri emlékeztetett arra, hogy a vállalat szervizháttere sokat fejlődött az elmúlt években. Tavaly június óta az Acer háztól-házig garanciát vállal minden termékére, eszerint a meghibásodott készüléket a kívánt címen felveszi, és a javítás után oda vissza is szállítja. Mi magunk bízunk a termékeinkben, s ez a filozófia az árháború kellős közepén is értéket jelent - fogalmazott a cégvezető.

Egri Csaba áttekintette az Acer hazai képviseletének elmúlt két és fél évét is. Az adatok szerint a cég 2005-ben piacvezetőként 33.261 notebookot adott el, s bár tavaly 36.152-re növelte az értékesítést, a második helyre szorult vissza. Az idén összesen 45 ezer laptopot szeretnének eladni, s ezzel teljesülhetne a vállalat célja a piacvezetői pozíció visszaszerzésére. A szintén jelentős LCD monitor piacon a tavalyi 40 ezres értékesítés a harmadik helyre sorolta a céget, ezt az idén is tartani szeretnék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZsoltiMC #2
    En is, lassan 3 eves es no problemo.
  • jasszka #1
    akinek fontos a minőség, annak érdemes is ACERt vennie
    az én laptopommal eddig nem volt semmi baj, tökéletesen működik, örülök, hogy ACERt választottam