SG.hu

178 centis LCD TV-vel újít a Samsung

A Samsung Electronics bemutatta legnagyobb (178 cm-es, 70 inch-es), kereskedelmi forgalomban kapható full HD LCD TV-jét.

Az új TV a hagyományos hideg katódos fluoreszcens lámpa (CCFL) változat helyett fénykibocsátó diódás (LED-es) háttérvilágítást alkalmaz. Ezen kívül a cég "Local Dimming" technológiája lehetővé teszi a LED-es háttérvilágítás kikapcsolását a sötét képterületeken, ami 500 000:1 dinamikus kontrasztarányt eredményez; ugyanakkor a fogyasztás nem kevesebb mint 50%-kal csökken.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A hagyományos, oszlopformájú CCFL háttérvilágítást olyan LED-es háttérvilágítás váltja fel, amely több száz fényforrásból áll. A képernyőn látható kép megvilágított részei maximális fényerejűre vehetők, míg a képernyő sötét részein a fény teljesen kikapcsolható. Az energiafogyasztást pedig a sötét területeken kevésbé szükséges fényerő csökkentésével érik el.
"A Samsung tovább kívánja erősíteni vezető szerepét az LCD TV-k terén, a teljes HD-s és nagyképernyős LCD TV-k kínálatának bővítésével" - mondta JongWoo Park, a Samsung Electronics Digitális Média üzletágának elnöke. A cég tervei szerint a termék az idei év második felében kerül világszerte forgalomba.

A DisplaySearch szerint idén a január-márciusi időszakban, nemzetközi szinten elért 17,4%-os piaci részesedésével a Samsung a legnagyobb LCD TV gyártó. Ezen részesedés a GFK szerint Magyarországon a január-áprilisi időszakban 37,2% volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adorjan #6
    ilyen van a kinti wcm falán
  • Reinhardt #5
    Nem nézne ki jól a szobámban, mondjuk be se férne :D
    Nem tudnám elég távolról nézni, itt már egy full HD-s cuccon is majdnem 1 mm-es egy pixel.
  • kricsi #4
    Az ár nő :)
  • JL666 #3
    3-at kérek
  • Zro #2
    Ezt már szeretjük, a méret nő, a fogyasztás csökken :)
  • ZsoltiMC #1
    Kéne