MTI
Édességek elsőkézből
Új magyar nyelvű gasztronómiai portált alakított ki egy fiatal cukrász a világhálón. A portál készítője magáról azt ígéri, hogy csak első publikálású recepteket közöl és csak olyanokat, amelyek természetes anyagokból készülnek.
A mai kor háziasszonya már nem szakácskönyvből főz, hanem laptopot tart az ölében. Igaz, ez kicsit nehezebb, mint egy vékonyka kötet, ugyanakkor vitathatatlan előnye, hogy sokszor a készítés teljes menete a legapróbb részletekig végigkövethető. Ezt ígéri a desszert.eu honlap magyar készítője. Bár az édességeknek nem kedvez a mai kor, hiszen mindenki a fogyókúrák lázában ég, az ínyencségek népszerűsége vitathatatlan.
Egy fiatal cukrász, Varga Gábor olyan érdekes desszertek receptjét közli, mint az indiai fagylalt, a kulfi, amely igazi kalóriabomba. Selymes ízhatását a kardamom, a pörkölt mandula és a jó sok tejszín adja. A torták közül nyáron különösen aktuális az epres máktorta, a mézes-répás krémtorta, a rendhagyó parmezántorta vörösboros mártással és a banánhab.
A mai kor háziasszonya már nem szakácskönyvből főz, hanem laptopot tart az ölében. Igaz, ez kicsit nehezebb, mint egy vékonyka kötet, ugyanakkor vitathatatlan előnye, hogy sokszor a készítés teljes menete a legapróbb részletekig végigkövethető. Ezt ígéri a desszert.eu honlap magyar készítője. Bár az édességeknek nem kedvez a mai kor, hiszen mindenki a fogyókúrák lázában ég, az ínyencségek népszerűsége vitathatatlan.
Egy fiatal cukrász, Varga Gábor olyan érdekes desszertek receptjét közli, mint az indiai fagylalt, a kulfi, amely igazi kalóriabomba. Selymes ízhatását a kardamom, a pörkölt mandula és a jó sok tejszín adja. A torták közül nyáron különösen aktuális az epres máktorta, a mézes-répás krémtorta, a rendhagyó parmezántorta vörösboros mártással és a banánhab.