MTI

Új közéleti portál Kaposváron

Copus.hu néven új közéleti portál áll a kaposváriak rendelkezésére, hogy kifejthessék véleményüket, feltegyék kérdéseiket a politikusoknak.

A névválasztás alapja az, hogy Kaposvár jelenlegi, az első századtól a Pannonia provincia rómaiak által lakott területének egykori neve Copus, azaz Kapos - 1009-ben Szent István alapító levelében is így említi a mai Kaposvár területét - magyarázta Marksz Pál az internetes oldal fejlesztője. Mint elmondta: a közéleti portál egyrészt egy üzenő falból, fórumozási lehetőségből, és egy "görbe tükör" elnevezésű rovatból áll, ahol az egymásnak való, akár személyes üzengetéstől az értelmes párbeszédig minden kommunikációs csatorna nyitott, természetesen a jogkövető magatartás betartásával.

A copus.hu választási adatbázisán belül az októberi választásig minden helyi képviselőjelöltnek a személyes adatokon kívül külön lehet szerepeltetni a választási programot, de lehetőség van arra is, hogy az érdeklődők kérdéseket tegyen fel a politikusoknak. A nyilvánosságot vállaló jelöltek így gyors, akár a döntésben is segítő válaszokat adhatnak a kaposváriaknak. Ugyanezt a lehetőséget biztosítják majd a mandátumot szerzett képviselők számára is.

Marksz Pál közölte: azért hozta létre a portált, mert szerinte elfogulatlanul csak akkor lehet teljes körű tájékoztatást adni az embereknek, ha minden politikus egyenlő feltétellel szerepelhet egy adott fórumon. Minden helyi politikus számára azonos feltételekkel biztosítanak hozzáférést a portálhoz, sőt ehhez még egy ingyen honlap is jár. A felkínált lehetőséggel már többen éltek, így a két kaposvári polgármesterjelölt közül Kolber István, s az egyes választókerületekben több képviselőjelölt.

A portál fotógalériájába Kaposvár életét megörökítő képeket lehet feltenni. A fotók külön rovatba sorolhatók, ahová minden színvonalas munkát szívesen fogadnak. Kiírtak egy digitális fotópályázatot is, amelyre a munkákat november 30-ig várják a "Kaposvár az új évezredben", illetve "Választások 2006" témákban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!