Napi Online

Erősödik a Media Markt

Tatabányán nyitja meg a 10 éves Media Markt elektronikai szakáruházlánc tizennegyedik egységét. A tervek szerint ebben a hónapban még egy egységet adnak át Békéscsabán.

A cég az elmúlt 10 év alatt olyan erőteljesen fejlődött, mint a szórakoztatóelektronikai piac - derült ki Maurer Andor ügyvezető igazgató szavaiból. A cég megszerezte itthon a piacvezető szerepet, amelyhez bruttó 90 milliárd forint forgalmi erő párosul és 25 millió eurónyi befektetett összeg. Az 1979-ben alapított német anyavállalat egyébként a világelsőségre tör, jelenleg a vállalat a második helyen áll az elektronikai termékek értékesítésének a piacán.

Maurer Andor szerint ebben az évben sem várható náluk komolyabb forgalmi kiesés, a saját adataikat tekintve hasonló bevételnövekedést várnak, mint a korábbi években. Szerinte nyilvánvaló, hogy az emberek kevésbé költekeznek, ennek ellenére a szórakoztatóelektronika olyannyira az élet részévé vált, hogy senki sem akar lemaradni a technológiában, mindenki fejleszteni kívánja háztartási gépeit, szórakoztatóelektronikai eszközeit, ami nyilvánvalóan erősíti az áruházak forgalmát. Az első két hónap Maurer szerint némi visszaesést hozott, valódi forgalomcsökkenést nem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • chungey #5
  Én csak megnézem a dolgokat ott általában, életnagyságban, és ha tetszik megrendelem a neten jelentősen olcsóbban. Pl. fényképezőgép 1-2 éve: MM-60e, mellette 100 méterre a CORA-ban 55e ugyanaz... Megrendeltem a neten ingyen házhozszállítással 49e. Ennyi.
 • GABOR16 #4
  Én is erre a következtetésre jutottam tapasztalataim alapján :)
 • kisb92 #3
  Aki a media-ban vásárol, az általában rosszabbul jár, mintha egy olyan kis helyen szerezné be a cuccokat (áfa nélkül), ahol kedvesek, és hozzáértők az eladók. Általában így olcsóbban lehet hozzájutni vmi-hez, és normálisabbak a mediasoknál, nincsaza leszarom hozzáállás.
  Mert te hülye vagy...
 • Scroll #2
  Nem tetszik a reklám szlogenük! "Hülye aki nem ünnepel" vagy ilyesmi. Sajna én nem érek rá ünnepelni, de ettől még nem vagyok hülye. Csak így nyiltan lehülyézik az embert. Nem tudom, hogy mit képzelnek...
 • InfectedMann #1
  Akkor is Electroworld RULZ!
  A Media Markt -ban néha eléggé nevetséges árak vannak egy-egy cucc -ra. :)