Napi Online

Tavaly is erősített az Euronics

Tavaly 15 százalékos növekedéssel, 55 milliárd forint forgalmat ért el az itthon 138 műszaki szaküzletet működtető Euronics Kft.

Rohrböck András ügyvezető igazgató sajtótájékoztatóján a tavalyi eredményeket kimagaslónak értékelte, és elmondta: a hálózat immár piacvezetőnek számít a nagyméretű háztartási gépek értékesítésében és rendkívül erős a pozíciója a szórakoztató- elektronikai termékek eladásában is. A 2001-es alapítás óta a hálózatot sikerült stabil növekedési pályára állítani: tavalyi forgalma öt és félszerese az induláskorinak.

Az Euronics-hálózat európai elektronikai termékek beszerzési társaságaként alakult 1990-ben, jelenleg 25 országban, 26 taggal működik, beszerzési értéke 5,4 milliárd euró, forgalma pedig 9,9 milliárd. Ehhez csatlakozott a magyar Euronics is, kedvezőbb árpozícióhoz jutva a beszállítóknál. A cég idei tervei között a legfontosabb a tavalyi növekedési ütem megtartása, bár Rohrböck szerint nehéz év elé néznek.

A január-februári adatokat tekintve nem érzékelhető a megszorítások okozta fogyasztói depresszió, de márciusban már mutatkozott egyfajta visszaesés az olcsóbb termékek szegmensében. Idén nem várható semmilyen extra sportesemény, amely lendítene a forgalmon, sőt a megszorítások hatása is érződhet a nyári hónapokon. Ennek ellenére az Euronics vezetője bízik a bővülésben és a forgalom erősödésében. A cég év végére 150 egységre szeretné bővíteni a hálózatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #1
    Hozzánk még az újságjukat se dobálják be olyan messze lenne. Szégyenletesnek tartom h ha elmek pl Debrecenbe akár egy busszal is meg tudom közelíteni, itt pedig az istentudja hogykéne mennem oda, nem mintha annyira rajonganék érte, de nem bánnám, ha nyílna egy itt is a közelben, mert a konkurencia nekem mint fogyasztónak csak jó lenne!