MTI

55 milliárdos forgalmat vár az Euronics

Az Euronics műszaki áruházlánc az idén 55 milliárd forgalmat vár - mondta Deák Szabolcs, az Euronics Kft. kereskedelmi vezetője ma, a cég új budapesti szaküzletének megnyitóján.

A 138 üzletet - főleg a vidéki városokban - működtető Euronics Kft. a jövőben kiemelt figyelmet fordít a budapesti bővítésre. Jövőre a Kft. 10-15 üzlet nyitását tervezi, ezek felét Budapesten. - mondta Rohrböck András, az Euronics Kft. vezérigazgatója. A vezérigazgató a tavalyi 47 milliárd forintra becsült forgalom növekedését az alacsonyabb árkategóriás termékek, és az informatikai árucikkek jelentős bővítésével magyarázza. A Kft. a tavalyi 8-10 százalékról az idén 23 százalékra növelte a számítástechnikai termékek arányát árukészletében.

Az Euronics legújabb áruházának a CBA Újhegy Bevásárlóudvar ad otthont. A 30 millió forintos beruházással kialakított üzletben az induló árukészlet értéke 100 millió forint. A vezérigazgató a budapesti fejlesztés igényét többek között azzal indokolta, hogy a vidéki és fővárosi vásárlók műszaki cikkekre fordított kiadási között 15.000 forint a különbség a budapestiek javára.

Az Euronics a műszaki termékek értékesítésében a piacon összességében második helyen áll, a társaság a januártól augusztusig terjedő időszakra a teljes magyarországi nagy háztartási gépek piacán 25 százalékos piacrészt ért el, a teljes szórakoztató elektronikai piacon pedig több, mint 16 százalékot. Rohrböck András vezérigazgató kiemelte, hogy a forgalmuk mintegy 30 százalékát áruvásárlói hitellel értékesítik.

A Kft. vezérigazgató sajnálatosnak nevezte, hogy a megszorító intézkedések következtében 5-6 százalékkal esett vissza a vásárlási kedv üzleteikben. A vásárlások száma mellett saját méréseik alapján októberben 20 százalékkal csökkent az üzleteikbe betérők aránya is az előző hónaphoz képest. Az Euronics Kft.-t két hazai kereskedelmi cég, a Bravotech Kft. és a Vöröskő Kft. hozta létre. Az Euronics nemzetközi hálózatához 2001-ben csatlakoztak, a magyarországi hálózat közel 1000 főt foglalkoztat, teljes eladóterük meghaladja a 35.000 négyzetmétert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!