Kruza Richárd

5 megapixeles többfunkciós digicam a DXG-től

A DXG új készüléke olyan sokoldalú, hogy nem lehet eldönteni mi is valójában, fényképezőgép, videókamera, vagy egy médiacenter.

A DXG-589V típusjelű készülékkel kicsit bajban van az, aki meg akarja határozni hogy mi is valójában, ugyanis több teljesen különböző funkciót is betölt egyszerre: ez egy 5 megapixeles digitális fényképezőgép, egy VGA videokamera, videójáték és média center, valamint képes felvenni a televízió és DVD lejátszók tartalmát. A DXG meggyőződése szerint a tinédzserek, fiatalok és a fiatalabb felnőtt generáció nagyon fogják kedvelni a funkciók ezen kombinációját. A sokat utazó felnőtt felhasználók körében is nagy érdeklődésre számítanak, különösen mivel a készülék annyira kicsi, hogy az ember bárhová magával viheti.


Az univerzális készülékkel fényképeket és videofelvételeket az 5 megapixeles CMOS szenzor segítségével lehet készíteni. A gép fotózáskor JPEG fájlokat készít, a felbontást pedig interpolálással 10 megapixelig lehet növelni. A mozgóképes anyagokat MPEG4 formátumban rögzíti a gép, 640 x 480-as felbontással, 30 képkocka/másodperc frissítéssel, tehát hagyományos televíziókon biztosan jól néznek ki a DXG-589V-vel készített videofelvételek.

A sokféle funkcióhoz igazodik a hajtható és dönthető kijelző. Amikor játszunk, a kijelző megfelelő beállításakor a kisgépnek olyasmi formája mint egy Gameboy-nak, és a játékokhoz szükséges vezérlők is úgy vannak kialakítva, hogy az általában megszokott helyeken találhatóak. A gépben 20 darab gyárilag elhelyezett 2D-s és 3D-s, színes játék van. A másik érdekes és hasznos funkció a videofelvételi lehetőség. A készülékkel bármilyen video forrásról - televízióról, videomagnóról vagy DVD lejátszóról - felvételt lehet készíteni, melyet SD kártyán lehet rögzíteni. A gyár külön felhívja a figyelmet arra, mennyire hasznos ez a funkció a sokat utazó embereknek.


Mindezek mellett a DXG-589V ráadásul egy digitális zenelejátszó is egyben, mellyel nemcsak zenét lehet hallgatni, de hangfelvételeket, hangjegyzeteket is lehet készíteni. Az új multifunkcionális készülék kis fizikai méretének köszönhetően a felhasználó gond nélkül bárhová magával tudja vinni. Vételára sem túl magas: 200 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • televana #14
    Az Aiptek-nek vannak ilyen "kamerái". Azok 20e körül vannak. A VGA video miatt még talán megéri, de a műanyag lencse és az optikai zoom hiány miatt elég korlátozott abban is.
    Meg láttam már Mustek-féle implementációját is... Nem egy Xacti. :-)
  • Möci #13


    BABYSITTER!, hogy el legyen a gyerek, amíg utazunk.
    Ekkora rakás lószart legyártani! Kár, hogy nincs benne telefon, mert akkor aztán full extrás baromság lenne!
    Abszolút búcsuba való parasztvakítás, mint az elemes több színben játszó műanyagból készült világítós kristályutánzat. Nagyjából ennek is ilyen piacot szántak és ez a szegmens ezt az árat tudja megfizetni.
  • wolruf #12
    Igen, ilyesmire gondoltam... ennek az 5MP-e kb. egy 5 évvel ezelőtti 2 MP-s akármi interpolálva. Ha az elérakott lencse olyan amilyen, akkor itt nem lesz élvezhető kép (sem).
    Egy előnye lenne ennek a ketyerének, ha olyan lenne, mint a Samsung külső objektíves gépe (sisakra, ide-oda rakható optika). Sportoláshoz már buli lenne. De így...
  • Tetsuo #11
    LOL filmet nézni 2db 1x1cm-es kijelzőn is lehet HD minőségben! (Ha a szemgolyód előtt vannak.)
    Az élvezhetőség nem teljesen a kijelző méretétől, hanem a felbontásától függ (dpi).
    Egyébként az kegyetlen szar: 3"os QVGA.
    Az interpolálás meg qrvára értelmetlen ebben a szarban, az 5Mp is sok ahhoz a gagyi lencserendszerhez..
  • Flashy #10
    kamerának a vga felbontás még megfelel. ha a fotós 5mpixel interpolált lenne akkor nem írták volna oda hogy 10 megapixelig csinál interpolált képet. szerintem filmet nézni ilyen kis képernyőn nem lehet (ha külön kihangsúlyozzák hogy kicsi akkor aztán tutira kicsi), játszáshoz meg tuti kényelmetlen a fogása szóval a szokásos, mindenre jó de semmire se rendesen. érdekelt volna a mérete, vagy képen lefényképezve valakinek a kezében, de annyira nem hogy én nézzek utána :)
  • schrank #9
    500$=500 euro
  • Lateralus #8
    5 megapixeles CMOS. Aha.
    Biztos valami tolatókamerából szerelték ki.
  • quentit #7
    Aszongya VGA kamera :)
    LOL
    Hát ilyen már a jobb mobilokban is van...
    Amúgy ilyet, ennyiért már a daewoo is árult (igaz 3 megapixeles kamerával), szóval nem világújdonság... De vigyázzatok ezekbe a vackokba még autó-fókuszt sem szoktak tenni...
  • vajkivan #6
    es ki a lofule ez a DXG ????? mert nekem valahogy nem ismeros.
  • vajkivan #5
    es persze en is mindenhez ertek, csak az a kerdes h mennyire.