Berta Sándor

Napelemes bikini MP3 lejátszókhoz

Egy amerikai tervező olyan bikinit készített, amelynek a segítségével bárki feltöltheti a hordozható zenelejátszóját. A megoldásnak csupán egyetlen hátránya van: a vízben nem viselhető.

A napfényből már most is bőven jut nekünk, sokan már most a vízpart mellett keresnek felüdülést a meleg elől. S hol van még az igazi nyár? - tehetnénk fel a kérdést. Nos, Andrew Schneider amerikai tervező legújabb alkotásával meghökkentette a felhasználókat, a szakember ugyanis egy napelemes bikinit készített. Úgy tűnik, Schneider úr gondolni szeretett volna azokra, akik a strandon napoznak és közben hordozható eszközükön hallgatják kedvenc zeneszámaikat.


Az újdonságnak köszönhetően már nem kell aggódnunk amiatt, ha az eszköz akkumulátora lemerülne, hiszen a bikiniről a napelemeknek köszönhetően bármikor újratölthetjük. A csúcstechnikás ruhadarabot ellátták egy USB-porttal is és az iPodok és más hordozható zenelejátszók mellett akár mobiltelefonok feltöltésére is használható. A termék 6,5 V feszültség mellett 1,5 ampert biztosít, így ha úgy adódik, elegendő áramot biztosíthat egy kisebb hűtőtáska számára is.

A megoldás neve iDrink lett. "Nagyon is el tudom képzelni, hogy az Apple számára érdekes felhasználókat érdekli az általam készített különleges bikini. Amikor tudatosult bennem, hogy ez az ötlet igenis megvalósítható, el kellett készítenem. Meg akartam mutatni azt is az embereknek, hogy mire használhatók az alternatív energiák" - jelentette ki Andrew Schneider. A ruhadarabnak csupán egyetlen komoly hátránya van, ez pedig az, hogy vízben nem hordható, így aki ilyen bikinit hord, kénytelen lemondani a tengerben, a tavakban vagy éppen az úszómedencékben való lubickolásról. A tervező egyébként már készíti a férfiak számára a hasonló funkciójú ruhaváltozatot is.


Nem ez az első intelligens bikini. Korábban ugyanis egy kanadai ruhagyártó olyan bikinit dobott piacra, amely a beépített szenzor segítségével képes mérni és jelezni, ha az UV-sugárzás meghaladja a határértéket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rekirek #24
    csak magadra vess, ha akkora balfékek vesznek körbe, hogy a kütyü ellenére vízbehajítanak (vagy csak szimplán vízbe hajítanak, mer az olyan nagyon menő).
  • Mirtil #23
    Na persze, aztán majd valaki beledob a vízbe, és annyi az egésznek..
  • SirMaci #22
    Elképzelem ahogy a nagy tömgben a strandon:
    - Bocs lemerült az iPOD-om, kijönnél velem a napra pár percre?
  • Neerpelt #21
    Atyám... a férfi nadrághoz hozzáfűzik majd: csak merevedéskor éri el azt a méretet, hogy tölteni lehessen a lejátszót! xd

    Egyébként biztos vagyok benne, hogy nem lesz rá kereslet. Még a gyagyás nővéreimnek sem tetszik XD
  • dondore #20
    es hallgathatod a KEDVENC zeneszamodat. bazz mostma' mindenki a kib,szott KEDVENC zeneszamat hallgatja, vagy mi? felejcsuk man elfele eztet a jelzot, vagy talaljunk ki masikat mer amokfutni fogok a marketingtanszekeken!
  • HUmanEmber41st #19
    Ja azt elfelejtettem, h van rajta 1 pin code,( vagy számzár) azt kell előbb beírni, mert ha nem, elkezd sípolni, meg vonyítani, h tolvaj stb...a drágább cuccokra meg ujjlenyomat azonosító :D
  • bandypappa #18
    ja csak hogy akkor már fognám az egész táskát és otthon feltörném, a helyedbe akkor gps-t is tennék bele.
  • bandypappa #17
    hát ez az instant vizpor nagyon ott van!!!!
  • kvp #16
    Regebben lehetett latni napelemes ventillatoros baseballsapkat. Ha kikotjuk a motort es rateszunk egy 1.5V-os feszultsegstabilizator ic-t (vagy zener diodat), akkor pont kepes ellatni egy 1db aaa-s elemmel mukodo mp3 lejatszot... Ha az ember nem nyomja a fejet a vizbe, akkor meg uszni is lehet benne. (bar nemi folia es meg vizallova is teheto) Szerintem jobb otlet mint a fenti ruhadarab...
  • Tetsuo #15
    Azé láttam má jobb bikinit is, monokiniről nem is beszélve! :)