Napi Online

Háromszorosára emelkedhet az Econet alaptőkéje

A jelenlegi 3,6 milliárd forintról 2009 elejére akár 12 milliárd forintra is emelkedhet az Econet jegyzett tőkéje, ha a társaság közgyűlése az előterjesztésnek megfelelően felhatalmazza az igazgatóságot az emelésre, és a vezetőség él is a lehetőséggel.

Az igazgatóság az általa előterjesztett javaslatban az idei évre 1,8 milliárd forintos, jövőre 2,6 milliárdos, 2009-re pedig 4 milliárd forintos alaptőke-emelésre kért felhatalmazást. Ha új törzsrészvényeket bocsátanak ki, árfolyamuk nem lehet alacsonyabb sem a névértéknél, sem a kibocsátást megelőző 30 nap tőzsdei átlagárának 90 százalékánál.

Az előterjesztésből és az alapszabályt módosító javaslatokból kiderül, hogy nemcsak sima törzsrészvény kibocsátásában gondolkozik az igazgatóság, hanem osztalék-, szavazat- vagy likvidációs-elsőbbségi részvényt, dolgozói részvényt, valamint kamatozó és visszaváltható részvényt is piacra dobna. Tőkebevonásra jövő márciusig mindenképpen szüksége lesz a társaságnak, mert akkor válik esedékessé a Pesti Est vételárának második, akár egymilliárd forintot is meghaladó részlete.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!