SG.hu

20x-os DVD-írót jelentett be a Samsung

A Samsung új SH-S203 optikai meghajtója az első SATA 20x-os sebességgel író Super-WriteMaster DVD-író.

A cég közleménye szerint az SH-S203 a világon a leggyorsabban írja a jelenleg a piacon kapható DVD+R/-R és DVD+R DL lemezeket, és támogatja a DVD-RAM, továbbá az összes ismert ismert CD/DVD-formátumot. A meghajtó a DVD+-R lemezeket 20X, a DVD-RAM-ot 12X, a DVD+R Dual Layer-t 16, a DVD-R Dual Layer-t 12, a DVD+RW-t 8, a DVD-RW lemezeket 6x-os sebességgel írja. Ezek a piacon jelenleg elérhető legmagasabb DVD+-R, DVD+R Dual Layer, DVD-R Dual Layer és DVD-RAM írási sebességek.

Az over speed technológiának köszönhetően ráadásul a lemezek a névleges írási sebességüknél gyorsabban is elkészíthetők. Például egy 16x-osan írható lemezt megírhatunk 20x-os sebességgel, vagy egy 12x-es sebességgel írható lemezt 16x-os sebességgel. Mivel a lassabban írható lemezek olcsóbbak, így a felhasználók pénzt takaríthatnak meg, miközben a lemezeket a megszokott gyors sebességgel írják. A Samsung 20x Super-WriteMaster™ írójának egy átlagos 4,7 GB DVD+-R adatlemez elkészítése 4 perc 38 másodpercet vesz igénybe, ami 12%-os sebességnövekedés, de egy átlagos 4,7 GB-os DVD-RAM lemez megírása sem tart tovább 17 percnél.

A meghajtó SATA csatolón keresztül kommunikál a rendszerrel. A 20x LightScribe DVD-író természetesen PATA interfészes és hamarosan külső változatban is elérhető. Az SH-S203-hoz mellékelt szoftverek segítségével a felhasználók könnyedén készíthetik el zenei, videó, fotó és adat lemezeiket. A cég meghajtóiban megtalálható a beépített Firmware Live Update program, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók ingyenesen tölthessék le a frissítéseket.

A gyártó közleménye szerint az SH-S203 is a legfejlettebb WriteMaster technológiákat használja a legjobb teljesítmény elérése érdekében. A három legfontosabb a SAT, a TAC és a Double OPC. A SAT (Speed Adjustment Technology) olyan írási sebességet állít be, amely garantálja, hogy az adatok hibátlanul kerüljenek a lemezre. A TAC (Tilt Actuator Compensation) szintén a pontos írást szolgálja. Segítségével a lencse finoman elhajlik, ha úgy érzékeli, hogy írás közben a nyers lemez is elmozdult helyzetben van. A Double OPC (Optimum Power Control) optimalizálja a lézer teljesíményét, miután mind a lemez belső, mind a külső részein ellenőrizte az írási teljesítményt.

A Samsung SH-S203-ban további megoldások segítik a biztonságos és halk írást. A Buffer Under Run Free Techology megbízható, nagy sebességű írást garantál, segítségével elkerülhetők a pufferkiürülési hibák, míg a Magic Speed és ABS (Automatic Ball Balancing System) elsősorban a vibrációt és a zajt csökkenti. A meghajtó tervezésénél és előállításánál maximálisan figyelembe vették a környezetvédelmi előírásokat, a készülék megfelel a RoHS előírásnak is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Visor #2
    Szerintem nem lesz ez se nagy szám. Majd a többi gyártó (Pioneer, Asus, stb.) majd csinálnak ugyanilyen hasonló technikájú írókat. Ebben biztos vagyok.
  • toyotakacsa01 #1
    Olvasgatom a fórumokat. A Samsung írókat nem nagyon dícsérik. Ez majd hátha jobb lesz.