Kruza Richárd

Yahoo - új ausztrál internetes kereső

A Yahoo ausztráliai fejlesztői bemutatták a vadonatúj, személyre szabható keresőoldalt, melynek alkalmazásával egy időben lehet a Flickr, Wikipedia, YouTube és a Yahoo oldalain keresgélni. Az Alpha nevű weboldal hasonló a Google Co-op-jához és a Rollyóhoz.

"Az Alpha segítségével egyetlen oldaról és egy művelettel az összes kedvenc keresőoldalunkon egyszerre tudunk keresést indítani" - mondta Brett Poole, a Yahoo7 kutatási mérnöke, aki az új weboldal egyik fő értelmi szerzője.

Az Alpha-t tegnap, mindenfajta reklámozás nélkül indították útjára. Ennek ellenére néhány óra alatt az egész világon elterjedt a híre. Poole megrökönyödve konstatálta, hogy minden reklám és marketing nélkül ilyen gyorsan és ekkora publicitása lett az új oldalnak. "Nagyon keveset volt a rendszer tesztelve, és nem is értjük hogy tudott ilyen gyorsan elterjedni a híre. Szerintünk ez egy nagyon klassz ötlet, és arra gondoltunk bedobjuk a mélyvízbe hogy kiderüljön, mit gondolnak róla az emberek" - mondta Poole.

Az új oldalon megtaláljuk a Yahoo szokásos keresőfunkcióit, de emellett lehetőség van a Wikipedia, a Yahoo7 Answers, a Flickr és a YouTube oldalaira vonatkozó keresési eredmények megtekintésére is. Poole szerint azért volt erre szükség, mert nagyon sok ausztrál látogatja ezeket az oldalakat és ezeknek az oldalaknak az Alpha keresőoldalba való integrálása az internet jelenlegi változásaiból eredő új irányvonalaknak felel meg.

Az ausztrál sajtó vegyes kritikával illette az új oldalt (hogy is lehetne ez másképp), erre Poole úgy reagált, hogy az Alpha jelenleg még csak egy prototípus, ami a visszajelzéseknek megfelelően még változni fog. Jelenleg ugyanis még nincs eldöntve, hogy az Alpha egy nap hivatalos, végső verzió formájában megmarad, vagy eltűnik. "Nagyon sok visszajelzést kapunk azzal kapcsolatban, hogy mit lehetne rajta változtatni, és rengeteg javaslatot kapunk, úgyhogy egyelőre gyűjtjük a hozzászólásokat. Aztán majd meglátjuk" - mondta Poole.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jpeg #2
    Alpha (beta)...
  • kow83 #1
    Ebben semmi innovatív nincs, egy hét alatt írok egy ilyet. ;)