SG.hu

Otthoni felügyelet egyetlen készülékben

Egy új rendszer számos monitoring eszközt kombinál a mozgásérzékelőktől a gázszivárgás-riasztókig egyetlen készülékbe, amelyet központilag vagy távolról lehet működtetni.

A Siemens új biztonsági rendszere egyszerűvé teszi otthononunk "szemmeltartását." Az új, moduláris felépítésű rendszer magja, az alapkészülék bárhol telepíthető a lakásban. A felhasználó maga határozhatja meg, hogy milyen funkciókra van szüksége a választékból. A készülék kábel- vagy rádió-összeköttetésen át kapcsolódhat a felügyeletet ellátó központtal. A szerkezetet ellátták egy "pánik-" azaz vészjelző gombbal is, amely segítségével a felhasználó közvetlen kapcsolatba léphet a rendőrséggel és más készenléti szervezetekkel.


A Siemens rendszer vonzó tulajdonsága, hogy az alkalmazott szabványos protokollnak köszönhetően kompatibilis más gyártók készülékeivel. Ha a rendszer detektorait bekötik, a felhasználó máris beállíthatja és aktiválhatja az összes felügyeleti funkciót a könnyen érthető menü segítségével. Ha a riasztás megszólal, szempillantás alatt azonosítani lehet az okot - pl. betörés, gázömlés, vízcső-törés - és annak megfelelően beavatkozni. Telefonkapcsolattal is rendelkező távvezérlős kivitelben a riasztógomb megnyomásával a készülék max. 8 előre beprogramozott számot tud "feltárcsázni", kezdve az elsőnél és folytatva annak foglaltsága esetén a következővel.

Egy másik, ún. bejárás-ellenőrző modul révén a készülék felhívja a szülőket, mikor a gyerekek hazaérkeztek, a bejárati ajtóhoz ugyanis egyedi kódolású kulcsok tartoznak. Amikor a gyerek a zárba helyezi kulcsát, az kiolvassa a kódot és összehasonlítja a rendszerben tárolt kódszámokkal. A Sintony 60 induló készlete kb. 570 euróba kerül. A készülék többféle színben kapható, hogy illeszkedjék a szoba-enteriőrhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!