Napi Online

A drága CD-k okozhatják a Sony-BMG vesztét?

Újrakezdi a vizsgálatot az Európai Bizottság (EB) a japán Sony és a német Bertelsmann zenekiadó üzletágai fúziójának ügyében.

Az EB 2004-ben jóváhagyta az egyesülést, de döntését a 2500 zenei producert tömörítő Impala érdekvédő szervezet megtámadta az Európai Bíróságon, amely úgy ítélte meg, hogy az EB felületesen vizsgálta a két üzletág egyesítését.

A bíróság tavaly júliusban arra kötelezte a bizottságot, vizsgálja meg újra, nem korlátozza-e a versenyt a zenepiacon a fúzió. Az EB-nek a megismételt vizsgálatban egyebek között választ kell találnia arra, hogy a Sony-BMG létrejötte nem vezet-e a CD-k árának emelkedéséhez és hogy nem éri-e egyéb kár a fogyasztókat azzal, hogy kevesebb kiadó versenyez a kegyeikért. A Sony-BMG a világ második legnagyobb zenei forgalmazója, amelynek olyan sztárok lemezeire van kiadási joga, mint Elvis Presley, Bruce Springsteen vagy Rod Stewart.

A társaság ugyan fellebbezett a vizsgálat újraindításához vezető bírósági döntés ellen, de ennek nincs halasztó hatálya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cat #4
  tévedtem, mégiscsak ő az első :)

  http://www.sg.hu/cikkek/40468/elvis_zsebelte_be_a_legtobb_jogdijat
 • Cat #3
  jaja, dobogós helyen van évtizedek óta a halott zenészek listáján (évente több tizmillió dolláros bevételt termel ma is!), asszem csak a Beatles előzi meg.
 • Polemius #2
  Mai napig rendeteg Elvis lemezt adnak el. Sokkal többet ér (üzletileg is) mint bármelyik ma divatos kérészéletű csapatocska.
 • Tinman #1
  "amelynek olyan sztárok lemezeire van kiadási joga, mint Elvis Presley, Bruce Springsteen vagy Rod Stewart. "

  Hát ezzel sokra mennek... Elvis már elég nagy eséllyel nem ad ki újabb albumokat, persze a kiadók ilyen aljas Elvis best of 2007 húzásokkal újra és újra eladják a már szarráhallgatott számokat.

  Bruce Springsten és Rod Stewart sem nagyon erőltetik meg mostanában magukat. Előbbiről sok érdemlegesen 2005 óta nem hallottam, míg Rod apó bár készített új lemezeket, de ezekben már inkább csak a régebbi művekből szemezget, remakel.