MTI

Szlovák kormánytámogatást akar a Sony

A Sony Nagyszombatról Nyitrára helyezné át a folyadékkristályos képernyőjű tévék gyártását, ehhez azonban azt akarja, hogy a szlovák kormány térítse meg a beruházásai 42 százalékát.

A japán Sony, amelynek szlovákiai központja jelenleg Nagyszombat (Trnava), új üzembe helyezné át a folyadékkristályos képernyőjű tévék gyártását, éspedig Nyitrára (Nitra), ehhez azonban azt akarja, hogy a szlovák kormány térítse meg a beruházásai 42 százalékát. Ez áll abban a bizalmas dokumentumban, amelyet a kormány még szeptemberben kapott. A kormány felhatalmazta a gazdasági minisztériumot, valamint a szlovák beruházási és kereskedelemfejlesztési ügynökséget, hogy készítsék elő a beruházási megállapodást.

Ha a Sony kérését teljesítik, ez lesz a legnagyobb állami támogatás egyetlen szlovákiai befektetőnek, a százalékos arányt tekintve. A beruházás számszerű nagyságát nem közölték. A szlovák gazdasági minisztérium szóvivője szerint a Sonynak nyújtandó támogatás minden állami szubvenciós szabállyal összhangban van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!