Berta Sándor

Megnyílt a 3GSM konferencia Barcelonában

Spanyolország második legnagyobb városában, Katalónia fővárosában, a futballcsapatáról híres, de érseki központként, egyetemvárosként és az 1992. évi nyári olimpia helyszíneként is ismert Barcelonában rendezik a 3GSM konferenciát.

A négynapos 3GSM World Congress központi témáját a legújabb mobil divatok, technológiák és termékek jelentik. A szervezők legalább 60 000 látogatóra számítanak és lesz egy szakmai konferencia, illetve egy kiállítás is. Az idei 3GSM konferencián 1300 kiállító jelenik meg, szemben a tavalyi rendezvényen regisztrált 962 vállalattal. A szakembereket több különböző terület is érdekli, így például a nagy felbontású játékok és videók lejátszása, valamint a televízióadások és zenehallgatás a mobil készülékeken.

A felszólalók között lesz a Vodafone, a Deutsche Telecom, a T-Mobile, az Orange, a Telenor, a TeliaSonera, a British Telecom és az Orascom, illetve a Nokia, a Motorola, a Siemens, az Ericsson, az Alcatel Lucent és a NEC vezetői, illetve szakemberei. A mostani konferencia, amelyet ezúttal is az 1987-ben alapított, a világ 214 országában több mint 690 szolgáltatót tömörítő GSM Szövetség tart meg, mindenképpen különbözik az eddigiektől abban, hogy idén lesz először úgynevezett mobil szórakoztatási és tartalmi zóna részleg.

Tavaly év végére 2,6 milliárdra nőtt a világszerte mobiltelefont használók száma. A legnagyobb piacnak jelenleg Kína és India számít, a második helyen Nyugat-Európa van. Kínában és Indiában egyaránt 642 millió, míg Nyugat-Európában 433 millió előfizetőt tartanak nyilván. Az ázsiai-csendes-óceáni régió 363 millió előfizetővel a harmadik. A lista negyedik helyén Kelet-Európa (321 millió előfizető), az ötödiken Közel-Kelet és Afrika (301 millió előfizető), a hatodikon Latin-Amerika (293 millió előfizető), míg a hetediken Észak-Amerika (253 millió előfizető) található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!