SG.hu

Szenzorokkal támogatott vasalás

A Siemens olyan vasalót fejlesztett ki, amely újszerű hőfokszabályozással segíti elő a különféle anyagú ruhadarabok vasalását.

A készülék auto-funkciója, amely a maga nemében első a világon, elektronikus szenzorokkal működik, amelyek kiküszöbölik a hőfok ingadozását. A hagyományos vasaló esetében előfordul, hogy tönkreteszi a hőfokra kényes anyagot, mivel a talpa forróbbra melegszik, mint a felhasználó által megválasztott érték. A mechanikus hőfokbeállítás mellett a legmagasabb, 200 º-os hőfok akár 40º C-os sávban is ingadozhat.


Az új, Slider S5 automatikus gőzvasaló az ingadozást +/-5 º-os sávra korlátozza. A vasalási hőfokot vagy a vasalandó anyag kiválasztásával maga a készülék állítja be és tartja, de a használó maga is kiválaszthat három üzemi hőfokot - az automatika ezt is közel állandó szinten tartja. Ez gőzvasaló esetében különösen fontos, hiszen a gőz adagolása a vasaló talpát folyamatosan hűti. 40 g/perc mennyiségű gőz folyamatos adagolása általában erősen gyűrött ruhadarabok simára vasalására is elegendő. Mégis, a gőzadagolás mennyisége akár 100 g/perc értékre növelhető.

Az új tervezésű vasaló talpát három zónára osztották a jobb gőzelosztás érdekében. Emellett a gőzcsatornák és a talp alakja is elősegíti a vasaló könnyű siklását ("slide", v.ö. a készülék nevével) a darabon. A készüléknek nagyméretű kijelzője van a beállított és a tényleges hőfok megjelenítésére. Egy jelzőfény közli, hogy ideje eltávolítani a lerakódott vízkő-réteget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!