Alex

Három kompakttal jelentkezett a Canon

A Canon három új modellel - PowerShot A450, PowerShot A460 és PowerShot A550 - bővítette digitális fényképezőgépeinek választékát.

Az elsősorban kezdőknek szánt A450 és A460 a korábban sikeres A420 és A430 helyébe lépnek, megtartják az elődök könnyű használhatóságát, ugyanakkor frissített funkciókat is felkínálnak. A 7,1 megapixeles PowerShot A550 az A530 utódja, ám a korábbi modellhez képest több új szolgáltatást is tartalmaz. Mindhárom fényképezőgép kompakt kialakítású, könnyű, és a PowerShot modelleknél megszokott egyszerű használat jellemzi őket.

A cég közleménye szerint a termékcsaládot piaci pozícionálásakor úgy tervezték, hogy a család minden tagja élvezhesse a könnyű felvételkészítés lehetőségét - a gyermekektől a nagyszülőkig bezárólag. "A könnyű használhatóság alapvető fontosságú tényező a kezdő fotósok és azok körében, akik most vásárolnak először digitális fényképezőgépet," mondta Mogens Jensen, a Canon ágazati vezetője. "A PowerShot sorozat új tagjai bizonyítják, hogy a mérsékelt ár és a könnyű használhatóság nem jelenti a minőségi kompromisszumok megkötését."
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A három új fényképezőgép egymástól apróságokban tér csak el. Az A460 és az A450 5 megapixeles fotókat készít, optikai zoomjuk 4 (F2,8-5,1 fényerő, 38-152 mm ekvivalens gyújtótávolság), illetve a 450 esetén 3,2-szeres (F2,8-5,8 fényerő, 38-122 mm ekvivalens gyújtótávolság). A képalkotásért DIGIC II processzor felel. LCD kijelzőjük képátlója 2 collos és 86 ezer képpont megjelenítésére képes. Öt pontos automatikus élességállítás, felvételi módok széles skálája jellemzi őket.

Az A550 már 7,1 megapixeles 4x-es zoommal (F2,6-5,5 fényerő, 35-140 mm ekvivalens gyújtótávolság), 9 pontos élességállításra képes, és míg előbbiek érzékenységét ISO 80-400 tartományban lehet állítani, itt már van ISO 800 mód is. Sorozatfelvételi módban 1,5 képet (az A550-nél 1,4) tudnak készíteni a memóriakártyá megteltéig. Választható záridejük egységesen 15 - 1/2000 mp. A fényképezőgépek az MMC/SD/SDHC kártyákat támogatják (a gyári dobozban 16MB-os kártya található).

A fényképezőgépekhez AA méretű elemek vagy akkumulátorok használhatók. A felvételi módok teljes skálája felöleli a legtöbb családi vagy társadalmi eseményt. Az A550-nél a "különleges téma" módok - például az "Éjszaki pillanatfelvétel" vagy a "Gyerekek és háziállatok" mód ot kihozták a menürendszerből közvetlenül a módválasztó tárcsára. Mindhárom modell képes a VGA minőségű (640×480 képpontos) videók rögzítésére, akár 60 perc vagy 1GB hosszig (amelyiket előbb eléri). A videókat és a képeket televízió képernyőjén is meg lehet tekinteni, az AV kimenet segítségével. Menüjük - a gyártótól megszokott természetességgel - magyar nyelvű. Mindhárom fényképezőgép PictBridge-kompatibilis, így közvetlenül nyomtathatók róluk a képek az arra alkalmas nyomtatókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)