MTI

Moszkva-Vlagyivosztok fél óra - interneten

Hat nap helyett fél óra alatt juthat el az utazó Moszkvából Vlagyivosztokba az Oroszországi Vasutak (RZSD) legújabb, internetes szolgáltatása révén.

A vasút világhálós honlapjának most megnyílt új címére kattintva az ember máris ott ül a leghosszabb vasútvonalon közlekedő szerelvény egyik kocsijában, és az elsuhanó tájban gyönyörködve rövid idő alatt megteheti a több mint 9 ezer kilométeres utat, közben áthalad 8 időzónán, 14 területen (megyén), és 90 várost láthat. Közben nem kell egy helyben ülnie - tájékoztatott a társaság: az egér segítségével végigmehet az egész szerelvényen, megismerkedhet a transzszibériai vasútvonal történetével, és ha akar, kiszállhat bármelyik állomáson.

Az újítást kipróbálva az ITAR-TASZSZ hírügynökség munkatársa azt is tapasztalhatta, hogy a virtuális vonaton nem utazik egyedül: ha alacsonyabb osztályú kocsiba "száll", egy, az unokájával együtt utazó szibériai törzslakos, bizonyos Pjotr Petrovics lesz a társa, ha első osztályú hálókocsiban óhajt "robogni", egy Annik nevű svájci hölgyet talál maga mellett, aki - a hivatalos verzió szerint - azért érkezett Oroszországba, hogy meglássa a Csendes-óceánt.

A virtuális utas megfordulhat az étkezőkocsiban, bámészkodhat bármelyik ablaknál, és ha valamelyik tájrészlet különösen megtetszik neki, azt természetesen "megállíthatja" és kimerevítheti.

A vasúttársaság azért a gyakorlati életről sem feledkezett meg: tudatja a virtuális utazóval, hogy a 40 éve közlekedő orosz szuperexpressz, a Rosszija minden második (páratlan) napon, moszkvai idő szerint 21 óra 25-kor indul a jaroszlavli pályaudvarról, s azt sem mulasztja el megemlíteni, hogy míg száz évvel ezelőtt a Moszkva-Vlagyivosztok út vonattal 16 napig tartott, addig ma hat napig tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)