Napi Online

Árzuhanás jön a lapos tévék piacán

Lapostévé-offenzívát tervez 2007-ben a Samsung, ami az árak további csökkenését hozhatja és végleg a múzeumokba száműzheti a hagyományos képcsöves tévékészülékeket.

A dél-koreai Samsung azt tervezi, hogy az idei évben 80 százalékkal növeli lapos képernyős televíziói értékesítését - jelentette be a nagyvállalat. Ez azt jelenti, hogy a 2006-os 7,5 millióról 13,5 millióra emelkednének az eladások. Eközben a Samsung várakozásai szerint a teljes tévékészülék-piac a tavalyi 20 millióról indulva csak 20 százalékkal növekszik 2007-ben. A dél-koreai vállalalt ennek az ambiciózus tervnek a végrehajtásával igyekszik megtartani piacvezető helyét a fejlett országokban, de emellett növelni akarják súlyát a fejlődőkben is.


Az idei év áttörést hozhat a képcsöves és a lapos tévék harcában: a Samsung várakozásai szerint az utóbbiak mind a forgalom értékét, mind darabszámát tekintve maguk mögé utasítják az előbbieket. Mindez azzal jár, hogy folytatódik a kíméletlen verseny a gyártók között, ami a lapos tévék árának csökkenésével és a cégek profitrátáinak vékonyabbá válásával jár. A Samsung televízió-gyártó divíziója az idei évre 1000 milliárd von (1 milliárd dollár) nyereséget ígér, annak ellenére, hogy a tavalyi harmadik negyedévben csökkent a társaság üzemi eredménye. (Állítólag a negyedikben már mind az értékesítés, mind a profit növekedett.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • BlackRose #5
  HAHAHA... A kommunizmusban semmi nincs ingyen (csak más fizeti). Vége? Sajnos még csak most kezdődik, csak a neve már nem az. Esetleg abban reménykedhetünk, hogy kommunizmust LEHETETLEN csinálni, persze ezért nem kell ünnepelni, mert az út a kommunizmus felé olyan mint ha a fénysebességet akarod elérni, soha nem érsz oda, de minden errőforrást, energiát felzabálsz, mindent lerombolsz, és minnél közelebb vagy az elérhetetlenhez, exponenciálisan több erőforrás, energia kell, és exponenciálisan növekszik a rombolás is.

  HDTV... azt hiszem, még korán van, 2008 lesz az év, 3x olcsobb, 10x jobb... elsietni soha nem kell. Persze egy komoly kérdés, hogy mi a fenét nézünk ezeken a TV-ken, a jelenlegi TV műsortól hányingerem van ha csak hallom a másik szobából... na jó National Geographic meg hasonló talán majd 2008-ban már megéri.
 • Csiga42 #4
  Azért a végső cél a vezetékes sör, és az instant mozi... :D
 • Tinman #3
  Jeeez, csak viccelt ember...
 • klastrom #2
  Tipikus mágyár hozzáállás.Ingyé mindent...
  A komonizmusnak vége vazze
 • concrete #1
  sört, és plazmatv-t ingyér a népnek !