SG.hu

Samsung mobil optikai joystick-kal

A Samsung bemutatta az első optikai joystick-kal felszerelt mobiltelefont, az SCH-V960-at..

A Samsung SCH-V960 különleges módon könnyíti meg a telefon menüjében történő navigálást: az optikai joystick kurzora, a PC-k egerének kurzorához hasonlóan az ujjmozgást követi. Az optikai érzékelőnek köszönhetően az eddigi négyirányú menüválasztás mellett a készülékkel megismerhető a 360 fokos navigálás szabadsága. A cég közleménye szerint így a telefon kezelése sokkal gyorsabb és egyszerűbb. A PC-k működéséhez hasonlóan, a mobiltulajdonos közvetlenül a kijelző ikonjaira irányíthatja a kurzort, így érheti el az egyes menüpontokat, mint a fotóalbum vagy az üzenetek, de akár a zenelistában is folyamatosan válogathat a zeneszámok hallgatása közben.


A V960 beépített világításérzékelője "Smart Lighting" funkcióval rendelkezik, amely automatikusan szabályozza az LCD kijelző és a billentyűzet fényerejét, ezzel csökkentve a szemek terhelését és minimalizálva a mobilkészülék fogyasztását. A készülék továbbá 2 megapixeles kamerával, GPS-sel és Bluetooth-al rendelkezik. Az elkészített képek tárolására külső microSD memóriát is igénybe vehetünk.

Kitae Lee, a Samsung Telekommunikációs részlegének elnöke elmondta: "Ahogyan növekszik a felhasználóbarát telefonok iránti igény, a Samsung is igyekszik egyre jelentősebb fejlesztésekkel, a legújabb technológiák és innovatív ötletek ötvözésével kiszolgálni a felhasználók elvárásait."


A telefon kijlezőjének képátlója valamivel több, mint 5 cm, felbontása 240 x 320 pixel, és egyszerre 262 ezer színt tud megjeleníteni. A készülék mérete 97 x 47.5 x 18.6 mm, tömege 102 gramm. A V960 várhatóan december végén kerül forgalomba a koreai piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!