SG.hu

Javult Firefox alatt a Google Toolbar

Mától magyarul is elérhető a Firefoxhoz szánt legújabb Google Toolbar, azaz magyar nevén az Eszköztár, amelynek béta verziója olyan új tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználó személyre szabott keresési beállításokat használjon, így hatékonyabban találhat rá a keresett tartalomra.

A Google Eszköztárat úgy fejlesztették, hogy megkönnyítse az internet használatát és lehetővé tegye a keresett információ lehető leggyorsabb és legegyszerűbb elérését. Segítségével a felhasználó bármilyen honlapról hozzáférhet a Google keresőjéhez anélkül, hogy előbb a Google oldalára látogatna. A felhasználók örömére a Google Eszköztár Béta immár Firefoxhoz is kínálja azokat a szolgáltatásokat, amelyek korábban csak Explorerhez voltak elérhetők, beleértve a személyre szabható gombokat, online könyvjelzőket és az új megosztási lehetőségeket.

Az Eszköztár testreszabható a felhasználói gombokkal, amelyek segítségével egy kattintással betölthetjük kedvenc oldalaink RSS híreit. A különböző híroldalak főcímeit például közvetlenül az Eszköztáron olvashatjuk el, így a számunkra legfontosabb információkhoz azonnal hozzájuthatunk.

A felhasználó könyvjelzőket hozhat létre annak érdekében, hogy kedvenc oldalai mindössze egy kattintásra legyenek tőle. A könyvjelzőket a felhasználó a saját Google postafiókjába menti, így bármely számítógépről hozzáférhetőek. Például ha a felhasználó a munkahelyén jelöl meg egy érdekes cikket, amit csak később szeretne elolvasni, ezentúl az otthoni számítógépről is könnyedén hozzáférhet a lementett könyvjelzőhöz, egyszerűen csak be kell lépnie saját Google fiókjába.

Ezen túlmenően a bővített megosztási funkció megkönnyíti a honlap tartalmának továbbítását Gmail-en, csupán a kívánt szövegrészt kell kiválasztani majd egy elegáns mozdulattal a "Küldés" gombra kattintani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!