Berta Sándor

Megjelent a Thunderbird 2.0 béta 1

Az ingyenes levelezőszoftver 2.0-s változatának ez az első nyilvánosan elérhető kiadása. A bétaverzióban számos újdonság található. A fejlesztők tervei szerint a Thunderbird 2.0 végleges változata jövő tavasszal jelenik majd meg.

A Mozilla Alapítvány munkatársai elsősorban azt szeretnék elérni, hogy az e-mailek kezelése a Thunderbird új verziójában minden eddiginél egyszerűbb és kényelmesebb legyen a felhasználók számára. Ezt a célt szolgálja az új kezelőfelület és az egyszerűbb használat. Amennyiben például valaki az egérkurzort az e-mail fiók fölé viszi, akkor a program egy felbukkanó ablakban automatikusan kijelzi, hogy milyen új levelek érkeztek a számára.


Emellett létre lehet hozni külön Kedvencek mappát, ahol a számunkra legkedvesebb elektronikus leveleket tárolhatjuk el. A gyors keresésről és megjelenésről egy külön sebességoptimalizáló algoritmus gondoskodik. A fejlesztők azzal is megpróbálják könnyebbé tenni a felhasználók dolgát, hogy átdolgozták az e-mail értesítési folyamatot: láthatjuk az e-mail feladóját, tárgyát és akár a szövegét is. A kiegészítők letöltését egy új segédprogram egyszerűsíti le. A Thunderbird 2.0 Windows és Linux alatt futtatható verziói azonnal hálózat nélküli módban működnek tovább, ha érzékelik, hogy megszakadt az internetkapcsolat.

A szoftver elérhető Windows, Linux és MacOS X operációs rendszerek alá. Mivel bétaváltozatról van szó és tartalmazhat még hibákat, ezért a fejlesztők elsősorban tesztelőknek ajánlják a kipróbálását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #12
    Sajnos a Domino szervert nem tamogatja...

    Nem baj, egyszer csak a fejehez kap a sysadmin es elfelejti a Notes-t :o)

    Y
  • Dj Faustus #11
    Lotus Notes email support
  • Yfel #10
    Orulnek ha lenne benne Lotus Notes kompatibilitas. Azonnal lecserelnem az email kliensemet Mozillara.

    Y
  • Benoke #9
    Jó a Gémél, de nekem kicsit káoszos a felülete, nehezebben használható, mint amilyennek lennie kéne. (Kicsit túl csicsázták ami komolyan hátráltatja a használhatóságát lásd új Mfos termékek. Új felület csicsás, ötletes, elméletileg jobban használható, csak a gyakorlatban felejtették el kipróbálni, gyorsabb munkára amire kitalálták, teljeséggel alkalmatlan az új felület) Thunderbird hívő vagyok én is, Van egy funkciója amit hiányolok, de ez az OE -ben sincs meg.
    Thunderbird -el meg vagyok elégedve a Spam szűrője soha egyetlen egy nekem szánt levélre nem mondta, hogy szemét lenne, bezzeg a szemetet majdnem tökéletesen szűri. Havonta akad 1-2 új trükkel próbálkozó, de ha felokosítom , akkor ezeket is csont nélkül szűri.
  • Lamellus #8
    Get mail from other accounts

    This feature is currently only enabled for a limited number of users. We're working on making it more available soon. Look for it in the 'Accounts' tab in Settings.
  • BiroAndras #7
    És a GMail le tud tölteni leveleket nem GMail-es címekről? Én nem találtam ilyen lehetőséget benne. Ugyan fel lehet venni más címeket, de csak küldeni tud róluk.
  • Flashy #6
    minek hordanak golyóálló mellényt, hiszen nincs egy tizedmásodperc sem amíg átmegy rajtuk a golyó.
  • juzosch #5
    MIért jó? Nekem a legjobban a spamszűrése tetszik. Működése első 1-2 hetében sokat tanult az adaptív szűrő, azóta max 2-3 spamet nem szűrt ki, és volt 1 levél, amit tévesen spam-nek hitt. A phisinges leveleket is egyből jelezte. Azóta alatt 3-4 hónapot és kb 10000 levelet érte, + a spamként kiszűrt több 1000 levél.
  • Charybdis #4
    Persze hogy számít az a 2 másodperc. Amúgy meg legtöbben nem csak akkor csatlakoznak a netre, amikor letöltik a leveleket.

    Használjatok Gmail-t, akkor nem kell e-mail kliens, csak egy biztonságos böngésző, pl. Firefox :) Nem beszélve arról, hogy így bárhol meg tudod nézni a leveleket.
  • Sanyix #3
    Aszondják biztonságosabb :))) persze arra a 2 másodpercre amíg letölti a leveleket nagyon biztonságban kell lenni...