Specker Balázs

iPod-mobilok az Apple tervező­asztalán

A legújabb hírek szerint az Apple két iPhone-nal is előrukkol a közeljövőben. A korábban beharangozott modell mellett egy olyan készüléken is dolgozik a cég, amely azonnali üzenetküldési lehetőséggel és iTunes-támogatással is bír - értesült az eWeek.

Shaw Wu, az American Technology Research elemzője nemrég arról számolt be, hogy a "második számú" iPhone a Macintosh gépeken fellelhető iChat funkció használatával azonnali üzenetküldésre is képes lesz. "A piacradobás időpontja még bizonytalan, mivel jelenleg fejlesztési stádiumban van. Úgy gondoljuk, hogy ez lesz az Apple okostelefonja, amely rászolgál majd az "iChat-mobil" címre is" - idézi a Seeking Alpha Wu nyilatkozatát.


Rajongói koncepciórajzok #1

A magukat jól értesültnek tartó piackutatók csak találgatni tudják, hogy mikor lesz kapható a cupertinói vállalat saját, iTunes-kompatibilis mobilcsaládja. Szeptemberben Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője arról tájékoztatott, hogy 4-6 hónapnál tovább már nem kell várnunk az Apple-telefonra. Wu szerint is valamikor 2007 elején érkeznek az új modellek. A spekulációk akkor kaptak igazán szárnyra, mikor néhány hete a Commercial Times kínai újság hírül adta, hogy a Foxconn Electronics 12 millió mobiltelefonra szóló megbízást kapott.


Rajongói koncepciórajzok #2

A lap egy meg nem nevezett tajvani forrásról beszél. Az Apple-ös blogokon és weboldalakon persze gyorsan körbejárt a hír. Wu tudomása szerint az első számú iPhone készülék küllemében az iPod Nanóra hasonlít majd. A piackutató beszámolójában említés tesz arról is, hogy az Apple új funkciókkal gazdagítja közeljövőben iPod termékcsaládját.

Jelentéséből az is kiderül, hogy a korai becslések szerint az Apple mintegy 14 millió iPodot ad el 2006 utolsó negyedévében. Wu úgy véli, az újdonságok nagy része januárban, a San Franciscóban megrendezésre kerülő MacWorld Expon debütál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kenworth #16
    iPOD nano-ról van szó és 3 generációs
  • Kenworth #15
    Adjon nekem valaki ötletet, hogy milyen programmal tudom biztosan(!) használni az iPOD-ot úgy hogy tudok zenét meg minden mást rárakni!

    köszönöm
  • asdasddsadsa #14
    Tudja valaki hogy az iPod classic letud játszani DVD filmeket?
  • abzu #13
    no comment ez nem lehet megcsinálni...
  • echo #12
    Nah, erről kimaradt a kép a cikkben:


    Magyar srác csinálta. Szerintem iszonyat király.
    Itt írnak is róla
  • abzu #11
    de most nem azért amit írtam a 4 gomb kapcsán, most látom, hogy csak fan rajzok. Ezek milyen fanok? Ilyet képzelni az apple-től? ezek végülis nem pda -k hogy mindenbetű külön gomb, vagy érintő képernyő lgyen ezek telók a max 15 gomb nem?, meg a kidolgozotságról ne is beszéljünk...
  • Tetsuo #10
    Az biztos, h az első mobiljaik nem a legjobbak lesznek.. (az mp3 playerek sem voltak azok ugye..)
  • Macc #9
    Hat ja, ezek talan a legrosszabbul sikerul fan koncepciok.
  • Su0my #8
    ohh... köszi a felvilágosítást:D És 1úttal örülök is, mert ezekkel a designokkal az almások csak bajt okoznának maguknak.
  • LaPalma #7
    "Apple Computer is now working on developing a second iPhone that will likely have instant messaging capabilities and will work with its iTunes software, according to one Wall Street analyst."

    így indulnak a pletykák, amikor valaki félreértelmezi az angol szöveget...