MTI

Privatizálják a Romtelecom kisebbségi részesedését

Legújabban jövőre tervezik a Romtelecom távközlési vállalat állami tulajdonban lévő kisebbségének kibocsátását a tőzsdén.

Az új halasztás oka a régi: egyes problémákat még tisztázni kell a könyvvizsgálók és a privatizációs tanácsadók között, mondta a román kormány távközlési és informatikai minisztere, Nagy Zsolt. A problémákat nem részletezte. A távközlési minisztérium korábbi tájékoztatása szerint a legföljebb 45,99 százalékos kibocsátás értékét egymilliárd euróra becsülik, írta a Rompres hírügynökség szerdán. Márciusban 1,06 milliárd euróra, augusztusban 1,28 milliárd euróra számítottak.

A Romtelecom 54,01 százalékát a legnagyobb görög távközlési cég, a Hellenic Telecommunications Organization (OTE) szerezte meg 2002 végéig az 1998-ban kezdett privatizáció során. Az OTE két lépésben először 675 millió dollárt, majd 243 millió dollárt fizetett. Augusztusban Nagy Zsolt még "november utánra" várta a Romtelecom-kibocsátást, és a halasztást akkor is azzal magyarázta, hogy több időre van szükség a vállalat átvilágításához. Ez volt a második halasztás.

Először márciusban halasztották el az ügyletet, akkor október-novemberre tervezve a tőzsdei értékesítést, amely a bukaresti tőzsde minden eddiginél nagyobb kibocsátása lesz. A papírokat a bukaresti, illetve egy külföldi tőzsdére tervezik bevezetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!