MTI

Egymilliárd eurós forgalmat vár a Media Markt/Saturn

A Media Markt/Saturn, az elektronikai cikkek vezető osztrák kereskedelmi vállalatának első számú embere úgy számol, hogy a vállalkozás ez évi forgalma elérheti az egy milliárd eurót a tavalyi 905 millió euró után.

Gerhard Sandler a növekedést elsősorban terjeszkedésüknek tulajdonítja, így például Ausztriában három újabb egységgel 28-ra nőtt üzleteik száma. A bevételek más úton való növelését hátráltatja az ádáz árharc ezen a piacon, így miközben az eladott mennyiség növekedett, a forgalom értéke gyakorlatilag évekig stagnált. Az elektronikai cikkek kisebb kereskedői ennek az árháborúnak már részben áldozatul estek, mások karcsúsítottak - vélekedett a kereskedelmi illetékes.

A stagnálásnak szerencsére tavaly vége szakadt Ausztriában és a javulás folytatódott idei év első felében. Az ágazat a múlt évben 6,5 százalékkal növelte a forgalmát és az értékben elérte az 1,5 milliárd eurót. A fogyasztói kereslet megélénkült, ma - a GfK piackutató intézet szerint - évente egy osztrák átlagban mintegy 600 eurót költ elektromos és elektronikai berendezésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!