Specker Balázs

Zotspot: keresés keresés közben

A Google uralta piac kishalai igyekeznek készpénzzel vagy egyéb jótékonysági felajánlásokkal meggyőzni a felhasználókat, hogy náluk tényleg megéri kutakodni.

A Zotspot ma hivatalosan elindítja keresőoldalát, amely pénzt fizet a keresni vágyóknak, sőt a hírek szerint aki másokat is meggyőz, annak még több bevétel ütheti markát. "Becslésünk szerint évente 10-50 cent ütheti annak a markát minden beszervezett felhasználó után, akit rá tud venni, hogy a Zotspot keresőmotorját használja. Ugyan számításainkra nem áll módunkban garanciát vállalni, ám reményeink szerint a jövőben növelni tudjuk a fejpénzeket, és túlléphetünk e kereteken. Amennyiben sikerül meggyőznie 10 embert, aki majd másik 10 embert vesz rá, és aki újabbakat győz meg, akkor akár évi 250 dollárt is kereshet egy évben" - olvasható a piramisjátékok világát idéző ígéret a kereső oldalán.

Igaz az oldal igyekszik ezt az érzetet cáfolni, mondván itt senkinek sem kell fizetnie a részvételért. "Magas színvonalú, csúcsminőségű keresési szolgáltatásokat kínálunk, ráadásul felhasználóink kereseti lehetőséghez is juthatnak" - nyilatkozta Mark Davis, a Zotspot alapító-elnöke. "A főiskolások megkereshetik a sörrevalót, kifizethetik ebből a parkolócéduláikat vagy elvihetik szórakozni a barátnőjüket" - vázolta a lehetőségeket Davis a CNetnek.

A csekken vagy Paypalon keresztül bonyolított kifizetéseket akár egyetemeknek vagy jótékonysági szervezeteknek is felajánlhatják a Zotspot-tagok. Bérüket a magukat ily módon reklámozni kívánó ügyfelek fizetett keresési listái után kapják, attól függően, hogy milyen rendszerességgel használják az oldalt, és hogy hány ismerőst irányítanak át.

Persze közel sem a Zotspot az egyetlen keresőoldal, amely felajánlások útján igyekszik felvenni a harcot a Google-lal és a piac nagyágyúival. A múlthéten a GoodSearch is elindította saját keresőjét, amely - a bevételeinek feléről lemondva - 1 pennyt ajánl fel minden keresés után a felhasználó által megadott jótékonysági szervezet javára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Theodora #3
    Igazad van! Az én honlapomat se találta meg!
    Bár az is igaz, hogy a web ~90% ún rejtett weboldal....
  • benczurzs #2
    A Zotspot nálam felejtős.
    Kipróbáltam a honlapommal, beütöttem a legjelentősebb kulcsszót, és nincs a találati listában, a google-nél meg az első helyen áll.
    Direkt nem mondtam a honlapom címét, és a kulcs szót se.
    Szóval felejtős
  • BCs design #1
    piramis játék :D