Specker Balázs

Saját maga terjeszti videóit a Warner

A Warner Music Group egyezséget írt alá a Brightcove internetes videoszolgáltatóval, hogy újabb bevételi források reményében saját weboldalain is terjeszthesse videotartalmait.

A frissen bejelentett társulás értelmében a jövőben a Warner Music Group a Brightcove szoftverét használja, hogy kiadói - többek között a Sire, az Atlantic és az Elektra -, valamint előadói oldalán beágyazott webes videolejátszókat helyezhessen el - derül ki a kiadó sajtóközleményéből. Az oldalra látogatóknak lehetőségük lesz, hogy zenei klipeket és a hozzátartozó anyagokat - így az interjúkat és a előadásokat is - ugyan reklámokkal megspékelve, ám mégis ingyen tekinthessék meg. A tervek szerint a webmédia iránt érdeklődők saját blogjaikra, honlapjaikra, vagy a különböző közösségi oldalakon megtalálható adatlapjukra is beágyazhatják majd a tartalmakat.

A Macromedia egyik korábbi vezetője által 2004-ben megalapított Brightcove saját IPTV (Internet Protocol TeleVision) szoftverét licenceli különböző tartalomterjesztőknek, így nincs szükség egy harmadik fél bevonására. Ráadásul a hirdetői felület is a cambridge-i cég kezében van, ami végeredményben majd a tartalomszolgáltatóknak hoz bevételt. A Brightcove már többek között a Reutersszel, és Musicbox Video szolgáltatása kapcsán a Sony Music-kal is szerződésben áll.

Az "on demand", azaz az igény szerint működő videószolgáltatás az egyik olyan lehetőség, amellyel a nagyobb lemezkiadók kezükben tarthatják saját tartalmaikat, és továbbprofitálhatnak belőlük. Azonban manapság az immár Google-tulajdonban lévő YouTube korában ez nem is olyan könnyű feladat. Persze az egyelőre még anyagi hasznot igazán nem jelentő üzleti modell átalakulóban van, így a YouTube-riválisok és a tartalomszolgáltatók egyaránt kiaknázatlan lehetőségeket keresnek a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!