Gyurkity Péter

Hardvergyártókkal szövetkezik a BitTorrent

A népszerű fájlcserélő platform fejlesztői hardvergyártókkal szövetkeznek, mégpedig a legális letöltések egyszerűsítése érdekében. Routerekben, adattárolásra szánt szerverekben jelenik meg a szoftver hamarosan.

A cég közleménye szerint az első három partner az ASUS, a Planex és a QNAP, amelyek kivétel nélkül előnyként értékelik a fájlcserélő rendszer integrálását. A megállapodások eredményeként a BitTorrent kliens routerek és szerverek részeként került a boltokba, a cél pedig a PC kiváltása, vagyis személyi számítógépek nélkül lebonyolítani a nagyobb letöltéseket, energiát és egyéb kiadásokat takarítva ezzel meg. Többek között ezt valósítanák meg a szoftver natív támogatásával, otthoni felhasználók és vállalatok számára.

A BitTorrent továbbra is a P2P-technológia előnyeit hangsúlyozza, amelyek gyakorlati haszna a jó minőségű és legális letöltéseknél mutatkozik meg igazán. Hangsúlyozzák, hogy felesleges általánosítani, nem minden letöltő zenét másoló tinédzser, a területben óriási lehetőségek rejlenek a kiadók, filmstúdiók és hardvergyártók számára is. A cég a nagyobb biztonságra hivatkozva különbözteti meg saját fejlesztését az alternatív megoldásoktól, kiemelik, hogy itt nem lehet a Kazaa és a Morpheus esetében elterjedt módszerekkel kutakodni a felhasználók számítógépén.

A jelek szerint Bram Cohen és Ashwin Navin növekvő sikerrel győzi meg az ágazat szereplőit a technológia előnyeiről. Saját weboldalukon már korábban elérhetővé váltak a filmletöltések, legutóbb pedig internetszolgáltatókkal és újabb kiadókkal állapodtak meg a különböző tartalmak terjesztéséről. Ebben elsősorban a technológia népszerűségére építenek: óvatosabb becslések szerint is a BitTorrent adja a teljes internetes forgalom 40-60 százalékát, egyes országokban - például Kínában - ez az arány a 70 százalékot is meghaladja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tucsilg #15
    nekem turhetoen muxik a dolog mar lassan egy eve, a multkor mikor nagyon zugott a ventilator akkor megallitottam 120 nap uptime-val :) fut meg rajta file server, printserver, posta server, ftp, minden muxik csak eleg lusta :) azert lenne jo ha furgebb lenne kicsit, van vmi masik kliens is aminek nem kell java azt hiszem arra fogok attalni annak eleg a 20% proci is, csak meg kell varnom amig az azureus mindent letolt es visszaoszt 1es aranyig mert nem tudom attenni a letolteseimet a masik kliensre :(
  • BiroAndras #14
    "wines gepet viszont nem merek 24 oraban kirakni a netre"

    router + tűzfal(kerio) + víruskereső(nod32), és nincs gond. Nekem már vagy másfél éve üzemel problémamentesen. Se vírus, se fagyás.
  • BiroAndras #13
    "Hali, nekem is egy PIII-on fut a linuxos azureus, de sajna 80% prociterheles mellet"

    Én először DC-t próbáltam 500-as celeronnal. 100% proci terhelés, és a GUI-nak már nem is jutott erőforrás. Próbáltam erősebb használt gépet szerezni, de háromból három nem működött nekem, úgyhogy inkább vettem egy újat.
  • tucsilg #12
    az gond :( wines gepet viszont nem merek 24 oraban kirakni a netre :)
    hu mi lessz itt ebbol :)
  • Sanyix #11
    Nem az a legjobb, a legjobb az µtorrent, erőforrásigényben, és tudásban is, viszont nincs linuxra, úgy ahogy a bitcomet sincs.
  • Zedas #10
    Azureust felejtsd el. Bár a legjobb szolgáltatású torrent kliens, mivel Javában van írva, egy vicc az erőforrás igénye. A legjobb C++ alapú kliens a BitComet, viszont azt nem tudom hogy van e Linuxra.
  • tucsilg #9
    Hali, nekem is egy PIII-on fut a linuxos azureus, de sajna 80% prociterheles mellet, igaz csak 70w-ot eszik :), arra gondoltam jo lenne vhogy rahegeszteni ezt firmware-t esetleg vkinek vmi infoja ?????
  • mrTZ #8
    Tudja vki, h a sima 500g-re lehet-e ilyen torrentes cuccot tenni? Mondjuk USB-n keresztul rateszek egy vinyot es mar csak jo firmware kell, de van ilyen?
    thx
  • BiroAndras #7
    Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy kicsi, olcsó, és szupercsendes gépet a nagy mellé (kb. 60K). Ezen megy az DC/torrent, FTP, Apache, CVS, meg amit akarok.
  • Zedas #6
    Ha valakit érdekel, itt a berhelői fórum 500 és 700-asokhoz:
    700g forum