15
-
tucsilg #15 nekem turhetoen muxik a dolog mar lassan egy eve, a multkor mikor nagyon zugott a ventilator akkor megallitottam 120 nap uptime-val :) fut meg rajta file server, printserver, posta server, ftp, minden muxik csak eleg lusta :) azert lenne jo ha furgebb lenne kicsit, van vmi masik kliens is aminek nem kell java azt hiszem arra fogok attalni annak eleg a 20% proci is, csak meg kell varnom amig az azureus mindent letolt es visszaoszt 1es aranyig mert nem tudom attenni a letolteseimet a masik kliensre :(
-
BiroAndras #14 "wines gepet viszont nem merek 24 oraban kirakni a netre"
router + tűzfal(kerio) + víruskereső(nod32), és nincs gond. Nekem már vagy másfél éve üzemel problémamentesen. Se vírus, se fagyás. -
BiroAndras #13 "Hali, nekem is egy PIII-on fut a linuxos azureus, de sajna 80% prociterheles mellet"
Én először DC-t próbáltam 500-as celeronnal. 100% proci terhelés, és a GUI-nak már nem is jutott erőforrás. Próbáltam erősebb használt gépet szerezni, de háromból három nem működött nekem, úgyhogy inkább vettem egy újat. -
tucsilg #12 az gond :( wines gepet viszont nem merek 24 oraban kirakni a netre :)
hu mi lessz itt ebbol :) -
#11 Nem az a legjobb, a legjobb az µtorrent, erőforrásigényben, és tudásban is, viszont nincs linuxra, úgy ahogy a bitcomet sincs. -
Zedas #10 Azureust felejtsd el. Bár a legjobb szolgáltatású torrent kliens, mivel Javában van írva, egy vicc az erőforrás igénye. A legjobb C++ alapú kliens a BitComet, viszont azt nem tudom hogy van e Linuxra. -
tucsilg #9 Hali, nekem is egy PIII-on fut a linuxos azureus, de sajna 80% prociterheles mellet, igaz csak 70w-ot eszik :), arra gondoltam jo lenne vhogy rahegeszteni ezt firmware-t esetleg vkinek vmi infoja ????? -
mrTZ #8 Tudja vki, h a sima 500g-re lehet-e ilyen torrentes cuccot tenni? Mondjuk USB-n keresztul rateszek egy vinyot es mar csak jo firmware kell, de van ilyen?
thx -
BiroAndras #7 Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy kicsi, olcsó, és szupercsendes gépet a nagy mellé (kb. 60K). Ezen megy az DC/torrent, FTP, Apache, CVS, meg amit akarok. -
Zedas #6 Ha valakit érdekel, itt a berhelői fórum 500 és 700-asokhoz:
700g forum -
pemga #5 Nem kell ahhoz hack, magától is tudja, pont ezért mutattam :).
Akkor úgy tűnik a magyar kereskedők kb 20-25%-os plusz árral dolgoznak, de ettől még lehet vásárolni EU-n belül bárhol. Senki nem tart vissza :).
Egyébként mintha léteznének különféle nem az ASUS-tól származó firmware-ek, amiket opensource fejlesztenek. Maga a gyári kütyü is linuxon alapul. -
Zedas #4 Én vettem egy 700g-t, de kissé még nyögvenyelős a torrent támogatás a jelenlegi firmware-rel. Pl. a gyári szoftverrel áramszünet esetén elfelejtette az összes download állapotát. Ezt sok-sok panaszkodás után végül kijavították, de volna még mit reszelni. Egyébként nagyon jó kis kütyü, nem bántam meg hogy megvettem, nem kell a gépnek állandóan mennie, ha nagy dolgokat akarok leszedni (van amikor hetekig tart).
Még az problémás hogy nem lehet a (torrent) letöltésben lévő fileokat priorizálni (vagy néhányat kizárni), de ez mondjuk többnyire nem is fontos. -
#3 WL-500gp valós magyar ára 24-25K tól indul felfele ...
és jelenleg is lehet hack-el torrentet futtatni rajta, hajól emlékszem :) -
pemga #2 WL-500gp -
pemga #1 A belinkelt ASUS WL-700g kicsit drága, az 500gp is tud ilyet, harmadannyiért. Csak abban ugye nincs belső winyó. De ha számolunk egy kicsit:
Egy 700g 160GB-os winyóval úgy 240EUR.
Egy 500gp winyó nélkül úgy 80 EUR. Az árkülönbözet kb. 40-45 eFt, ezért szerintem manapság nagyobb winyót lehet venni, mint 160GB, még akkor is ha ebbe az árba bele kell férnie egy usb-s racknek is... (Hátránya, hogy lemondasz a SMART-ról és a winyóhőmérséklet-figyelésről.)