Specker Balázs

Nemzetközi hadjárat a Gizmondo-exelnök után

A csődbement videojátékcég egykori elnöke - aki egy 1 millió dolláros Ferrari porrá zúzása után nemzetközi nyomozati eljárás közepén találta magát - autólopásért, sikkasztásért és ittas vezetésért felel a bíróság előtt.

A 44 éves Bo Stefan Erikkson nem vallotta magát bűnösnek abban, hogy több mint 250 km/h-ás száguldása közben tavaly összetört egy ritka, vörös Enzo Ferrarit Malibu partjainál. Kezdetben azt állította, hogy a sportkocsit egy rejtélyes, Dietrich névre hallgató ember vezette, ám később beismerte, hogy csak kitalálta a történetet - írja a CNet.

A villanypóznába történő becsapódás kettészelte az autót. Ugyan Erikkson csodával határos módon sértetlenül úszta meg a balesetet, azonban az incidens végett vetett a svéd nagymenő eddigi életének, amelyet a zsákszámra való költekezések, millió dolláros otthonok, sportautók és kiégett vállalkozások tarkítottak az óceán mindkét partján. Egy hónappal Ferrari-szeletés előtt a Gizmondo Europe 200 millió dollárnyi adóság felhalmozása után csődöt jelentett.

A kaliforniai ügyészség szerint az összetört Ferrarin kívül - összesen majd 4 millió dollár értékben - egy másik Enzo Ferrari, valamint egy Mercedes-Benz McLaren SLR eltulajdonítását is jelentették brit bankok, mivel 2005-ben abbamaradtak a szóban forgó járművek lízingeléseinek befizetései. A hordozható konzolokra szakosodott cég elnöke korábban testi sértésért, hamisításért és csalásért hazájában már ült börtönben. A svéd sajtó a '90-es évek elején az általa vezetett bűnbandát nemes egyszerűséggel az "Uppsalai Maffiának" nevezte el.

Múlthét hétfőn Erikkson egy olyan vádalkut utasított vissza, amellyel az autólopási és a sikkasztási vádak beismerése mellett két év négy hónap szabadságvesztést rótt volna ki rá egy kaliforniai börtönben. Mivel nem ment bele az egyezségbe, most akár 11 év börtönbüntetés is várhat rá, ha minden vádpontban - köztük illegális fegyvertartásban is - bűnösnek találják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)