Berta Sándor

A trójai férgek jelentik a legnagyobb veszélyt

A jövőben leginkább a trójaiaktól kell tartanunk - állítják a Symantec és a Message Labs számítástechnikai biztonsági cégek szakemberei.

"A célzottan támadó trójai férgek ugyan még mindig csak a kártevők egy kis részét teszik ki, azonban ezektől van a vállalatoknak a legnagyobb félnivalójuk" - jelentette ki a Virus Bulletin Konferencián Vincent Weafer, a Symantec igazgatója.

A trójai férgek feladata általában a billentyűleütések megfigyelése és ezáltal az ipari kémkedés segítése. A támadás általában mindig ugyanúgy zajlik le: a támadók számtalan, fertőző csatolmányt tartalmazó elektronikus levelet küldenek egy cég e-mail címeire és igyekeznek elérni, hogy azt valaki nyissa meg. Miután ez megtörtént, a kártevő automatikusan feltelepül a számítógépre és megkezdi a kért információk összegyűjtését, illetve továbbítását.

Csak a Message Labs munkatársai naponta 3 millió fertőzött e-mailt szűrnek ki a világhálóról. "A legtöbb kártevő célpontjául katonai és kormányzati intézmények, valamint vállalatok szolgálnak, de egyre többször válnak célponttá az ügyvédek, a különböző civil (például emberi jogi) szervezetek és a hírügynökségek is" - nyilatkozta Alex Shipp, a Message Labs szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!