Napi Online

Piacvezető pozícióra tör a T-Systems

Egy-két éven belül a magyar informatikai piac legnagyobb szereplőjévé kíván válni a Magyar Telekom (MT) informatikai üzletágaként működő T-Systems - mondta sajtótájékoztatóján Tankó Zoltán, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője.

Már ennek jegyében vásárolták fel a KFKI-csoportot, amely három cégből áll: a KFKI LNX holdingcégből és a két, 100 százalékos tulajdonában lévő vállalkozásból, vagyis az Icon és az IQSys társaságokból. Egy ideig biztos megmaradnak a KFKI-márkák, s a csoportot sem alakítják át, amellyel mintegy 400 fő érkezett a MT-hez. Ezt megelőzően a Magyar Telekom-csoportnál mintegy 800 főt foglalkoztattak az informatikai területeken, az így összeállt 1200 fős csapat viszont rövidesen további 70-90 szakemberrel gyarapszik, hisz az MT-csoport "teljes jogú tagjává válik" a T-Systems Hungary, amelyben most a Deutsche Telekom mellett kisebbségi, 49 százalékos tulajdonos az MT.

A T-Systems és a KFKI tevékenységei között adódnak párhuzamosságok, amelyet idővel minden bizonnyal felszámolnak. Azt azonban egyelőre nem tudta megmondani Tankó, hogy ennek eredményeként például egy-két év múlva hány főt foglalkoztatnak a csoporton belül az informatika területén, de azt hangsúlyozta, hogy nem céljuk a létszám csökkentése. Ehelyett inkább azt szeretnék elérni, hogy az adott munkatársakkal növeljék a cégcsoport bevételét és eredményességét. Két olyan társaság került össze, amelyeknek jó növekedési esélyei vannak - tette hozzá Szlankó János, a KFKI-csoport elnöke, aki azt is elmondta, hogy idei tervük 19 milliárd forint bevétellel és 1,2 milliárd forint adózás előtti nyereséggel számol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!