Berta Sándor

Vezeték nélküli hálózatot építenek ki Szingapúrban

A tervek szerint az ázsiai városállam egész területén elérhető lesz az új rendszer.

"A közel 700 négyzetkilométer területű Szingapúrban kereken 5000 hotspotot szerelünk majd fel. Az új vezeték nélküli hálózatot az első két évben mindenki ingyen használhatja majd. A célunk, hogy mindenki egyenlő esélyt kapjon és megakadályozzuk egy digitális szakadék kialakulását Szingapúrban" - mondta Lee Hsien Loong, az ázsiai állam miniszterelnöke.

A program része a korábban bejelentett és a tervek szerint 2012-re elkészülő Nemzeti Szélessávú Hálózatnak, amely egyrészt cégeket, iskolákat, kórházakat, más közintézményeket fog összekötni, másrészt a 4,5 millió lakosú ázsiai államban található háztartások 85 százalékában nyújt majd internethozzáférést.

A beruházás 50 millió eurós költségeinek egyharmadát a helyi kormány állja. Emellett a kormány döntött arról is, hogy a jövőben támogatni fogják az emberek számítógép-beszerzését, így egy átlagos PC 150 dollárnál kevesebbe fog kerülni. Szingapúrban 1981-ben döntöttek arról, hogy egy információs társadalmat építenek ki. Jelenleg a lakosság 60 százalékának van valamilyen szélessávú internethozzáférése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • janyikzs #1
    Tényleg csak a poén kedvéért írok ide, hogy valaki mégis hozzászóljon, de hát ez annyira gyenge hír, úgymond nincs hírértéke. Ezzel nekünk nem lesz jobb, hogy ott megcsinálják ezt, és nem is lesz rosszabb. Teljesen semleges számunkra az egész, ennél jobban érdekli az embereket az is, ha Pusztaröcsögén végre eljutott az ADSL, vagy valami ilyesmi. Köszike