MTI

Dinamikusan nő a biztonsági piac

A magyar informatikai piac egyik leggyorsabban fejlődő szegmense a biztonság: az amerikai kutatócég, az IDC adatai szerint tavaly 26,4 millió dollár értékben adtak el biztonsággal kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat, szemben az egy évvel korábbi 22,8 millió dollárral.

Deme Csaba, a Microsoft Magyarország marketing igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a társaság elkötelezett amellett, hogy növelje a szoftverfelhasználók biztonságát, ezért is nyújt többszintű, folyamatosan frissíthető infrastruktúra védelmet a felhasználóknak. Hozzátette: a felhasználók számára az egyik legnagyobb veszélyt ma az illegális adathalászat jelenti, mivel a jogtalanul megszerzett információkat a vevők megkárosítására használják fel. A Microsoft ezért az új szoftvereit olyan szűrőkkel látja el, ami meggátolja, hogy a felhasználók az adathalászatot támogató oldalakra kattintsanak - akár véletlenül is.

Az eseményen elhangzott: az előrejelzések szerint, a nemzetközi trendeknek megfelelően 2009-ig éves szinten több mint 20 százalékkal bővül a magyar informatikai biztonsági piac. A növekedést elsősorban az üzleti és állami szféra várható nagyobb költése generálja. A magyarországi otthoni felhasználók, összehasonlítva más hasonló lakosságú európai országokkal, nagyon keveset költenek a biztonságra, jóllehet ugyanazok a veszélyek leselkednek rá, mint a nyugat-európai internetezőkre.

Ezzel kapcsolatban Szabó Gábor, a Microsoft termékmenedzsere elmondta: az átlagfelhasználóval nagyon nehéz megértetni, hogy egy kéretlen e-mail megnyitása milyen veszélyekkel jár. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, miképpen védheti ki az internetes támadásokat. Egy banki adatokat begyűjtő kémprogram például jelentős anyagi kárt okozhat a felhasználónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!