MTI

Informatikai egyesület alakult a Dél-Dunántúlon

A Dél-Dunántúl hatékony fejlesztéséhez, az infokommunikációs technológiák terjedéséhez szeretne hozzájárulni a régió meghatározó cégeinek, intézményeinek informatikai vezetőit tömörítő Informatikai Vezetők Társasága Közhasznú Egyesület, amely a közelmúltban alakult Pécsett.

A szervezet célja, hogy tagjai együttműködjenek a jövő információs társadalmának kialakításában, célok megfogalmazásában, a fejlődés és fejlesztés elősegítésében - tudatta Ficsor József elnök közleményben az MTI-vel hétfőn. Hozzátette: a jelenleg tizennyolc tagú egyesület fontos feladatának tekinti, hogy az információs technológia, az információs tudás szempontjából közös álláspontokat alakítsanak ki, hosszú távon a régió érdekeit szem előtt tartva a köz részére előremutató javaslatokat tegyenek.

Szükségesnek tartják a kreatív informatikai ismeretek terjesztését, főként a közigazgatás korszerűsítése, az oktatás, a gazdaság erősítése, a szociális jólét, valamint az esélyegyenlőség elősegítése érdekében. Az egyesület információszerző, kutató, tudományos, innovációs folyamatokat támogató tevékenységet kíván végezni és véleményt nyilvánít, tanácsokat ad különböző szervezeteknek, döntéshozóknak.

Olyan részterületeket is érintenek, mint az infokommunikációs technológiához kapcsolódó kulturális örökség védelme, illetve az információs társadalom egyik legnagyobb környezetvédelmi kihívását jelentő elektronikus hulladékok kezelése. A szervezet elképzelései szerint részt venne a Dél-Dunántúl fejlesztésével kapcsolatos, az euroatlanti integrációt, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi egyenlőségét elősegítő hosszú távú tervek, stratégiák, operatív programok kidolgozásában, végrehajtásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!