SG.hu

Az IBM felvásárolja az Internet Security Systemst

Az IBM közel 1,3 milliárd dollárért vásárolja fel az az atlantai (Georgia állam) székhelyű Internet Security Systems, Inc. tőzsdén jegyzett vállalatot.

Az IBM közel 1,3 milliárd dollárért (részvényenként 28 dollár) vásárolja fel az atlantai (Georgia állam) székhelyű Internet Security Systems, Inc. tőzsdei vállalatot. A felvásárlás feltételhez kötött, még szükség van az Internet Security Systems, Inc. részvényeseinek jóváhagyására, valamint a hatóságok és egyéb szervek engedélyére. A felvásárlás várhatóan 2006 negyedik negyedévében zárul le, készpénzes tranzakció keretében.

Az Internet Security Systems (ISS) a megelőző jellegű vállalati biztonsági szoftvermegoldások világszinten vezető vállalata, vállalatok és kormányzatok ezreinek kínál biztonsági megoldásokat a hálózatok, munkaállomások és szerverek internetes fenyegetések elleni védelmére. Az ISS szoftverei, termékei és szolgáltatásai a hálózat sebezhető pontjait figyelik, és még a potenciális fenyegetések megjelenése előtt reagálnak. A felvásárlás tovább erősíti az IBM stratégiáját, melynek célja, hogy a munkaigényes folyamatokat az informatikai szolgáltatások, szoftverek és tanácsadás segítségével szabványosított, szoftveralapú folyamatok váltsák fel - így az ügyfelek optimalizálhatják és átalakíthatják vállalataikat.

A felvásárlás révén az IBM megerősítheti pozícióját a felügyelt biztonsági szolgáltatások gyorsan növekvő piacán. Az adatlopástól az egyre bonyolultabb hatósági szabályozások bevezetéséig és kezeléséig az informatikai biztonság problémájának megoldása mérettől, helytől és iparágtól függetlenül a vállalatok egyik legösszetettebb kihívásává vált.

Az ISS automatizált biztonsági platformjával, szolgáltatásaival, szoftvermegoldásaival és szakértő tanácsadóival bővíti az IBM széles körű biztonsági kínálatát, innovatív kutatási tevékenységét és globális elérhetőségét. A IBM és az ISS együttműködésének köszönhetően az ügyfelek - vállalatuk méretétől függetlenül - egy lépéssel a célzott biztonsági fenyegetések és támadások előtt járhatnak.

Az IBM biztonsági és adatkezelési szolgáltatási tevékenységének fontos kiegészítője az ISS felvásárlása. Az ISS termékcsaládja és átfogó szakértelme kiegészíti az IBM hosszú ideje fejlesztett biztonsági kutatási, tanácsadási és felügyelt szolgáltatási képességeit, amelyek jelenleg az IBM ügyfeleinek ezrei számára kínálnak biztonsági megoldásokat heterogén környezetben. Az ISS az IBM egyik üzleti egységévé válik az IBM globális szolgáltatásbiztonsági szervezetén belül.

"A vállalatok egyre inkább felismerik, hogy a gyorsan terjedő fenyegetések és az összetett szabályozások miatt a biztonság a működés kulcsfontosságú elemévé vált" - mondta Val Rahmani, az IBM Global Services üzletágán belül működő infrastruktúra-felügyeleti szolgáltatások részleg ügyvezetője. "Az ISS felvásárlásával tovább bővül az IBM technológiai és szolgáltatási kínálata. A felvásárlást követően az IBM képzett szakembereket, valamint vezető technológiát biztosít az ügyfelek számára a fenyegetések értékelése, az ellenük való védekezés, valamint a biztonsági házirendek betartatása érdekében" - tette hozzá Val Rahmani.

"Az ügyfelek egyre inkább felismerik, hogy a biztonságnak hálózatba integrált folyamattá kell válnia, mivel az egyes fenyegetésekre való egyedi reagálás gyakorlata nem követhető" - mondta Tom Noonan, az ISS elnök-vezérigazgatója. "Az új fenyegetésekre reagáló és üzleti követelményeket növekvő költségek nélkül teljesítő, alkalmazkodó és bővíthető integrált biztonsági platform szállításával az ISS megteremtette a szolgáltatásként kínált biztonság alapjait. Az innováció globális alapokra helyezésével az igénynek megfelelő képességek, valamint felügyeleti szolgáltatásaink, készülékeink és szoftvereink tovább bővítik az IBM vezető biztonsági szolgáltatásait és termékeit" - tette hozzá Tom Noonan.

Az IBM az ISS X-Force intelligens biztonsági szolgáltatásával proaktív módon védi a hálózatokat, részletesen elemzi a globális online sebezhető pontokat és fenyegetési helyzeteket. A felvásárlást követően a Tokió, Brüsszel, Brisbane, Detroit és Atlanta városában működő ISS biztonsági központok az IBM saját biztonsági központjaivá válnak. Az ISS biztonsági készülékekből és szoftverekből álló termékeit az IBM biztonsági tanácsadóin és értékesítőin keresztül értékesítik majd világszerte., Az ISS termékek értékesítésében gyakorlott ISS üzleti partnerek hálózata is várhatóan az IBM szervezetébe kerül majd, és az IBM üzleti partnerekből álló hálózata a továbbiakban bővített termékmegoldásokat fog kínálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!