MTI

Microsoft támogatás romáknak

A Microsoft "Korlátlan lehetőségek" elnevezésű program keretében 150 ezer dolláros támogatást kapott a Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért Egyesület.

A szervezet ebből az összegből hozta létre Debrecenben azt a technológiai központot, amelyet ma adtak át. Az egyesület elnöke, Axton-Varga Gábor elmondta: Magyarországon ilyen lehetőséghez még senki nem jutott, és a 2002-ben létrejött szervezetük a megyében élő romák hátrányos helyzetén igyekszik segíteni.

Az egyesület a támogatás felét kapta készpénzben, míg a másik felét eszközökben, így a hétfőn átadott technológiai központban egy magyar számítógépes társaság 1,5 millió forint értékű adományával kiegészítve összesen 39 számítógépet használhatnak elsősorban a hátrányos helyzetű roma fiatalok. Mint az elnök elmondta, mások számára is nyitva áll a technológiai központ, amely mellett alközpontot nyitottak Bagaméron, illetve Vámospércsen is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pepe003 #22
    A romáknak nem támogatást kéne adni, hanem egyesével szépen felakasztgatni őket, csinos kis vasakra
  • revizor #21
    Hé gázsi, mijen pízt lehet ingyen kapnyi a kitűl?
  • Indigo #20
    Előbb a cápákat kellene megetetni
  • Penge4 #19
    Dolgoznak ők... Főállású csencselők, az aljábbik az tolvaj, gyilkos...stb
    Én nem lennék velük ennyire kegyetlen. Vannak az óceánban lakatlan szigetek. Azokat ki fogja benépesíteni?
  • Béla bácsi #18
    Hogy én ilyeneket soha nem látok. Asszem dőltem volna a röhögéstől.:)
  • spydee #17
    Az elöbb hazafelé a lehel téri "parkban" egy cigány manusz mattrészegen kergette egy műanyag borosflakonnal az ugyancsak fullrészeg csöves nőállatot, hogy megöli!!!
    Ha ezt a cikket hamarabb olvasom...mondtam volna neki, hogy menjen inkább internetezni a barátnőjével és akkor szent lenne a béke és boldogan élnének míg meg nem halnának...:)
  • blaze #16
    Az egyik roma első nap a melóhelyemen ezt mondta a másiknak: "Te Jozsó! Ez rosszabb, mint a berten, itt nem akkor gyújthatok rá, amikor akarok"
    Másnap már nem is jött dolgozni.....
  • SirLord #15
    Már látom ottnyomják a kis romák suli helyett a lan-party-t^^ [rs].-RomaSoldiers-. UT 2007 klán rulz^^
  • TH448 #14
    Én pont ezért nem általánosítottam, és nem is személyeskedtem, csak a tényeket állapítottam meg. Az meg sajnos tényleg úgy van, hogy ha azt mondom, hogy 1000-ből 1 a normális, vagy 100-ból 1 a normális, az már nagyon merész arány, de akkor is amilyen mértékben szaporodnak, ha minden 100. is normális, akkor is naon sok lesz, aki nélkül jobb lenne a világ.
    És a helyzet nem fog változni akármit is csinálnak, mivel a gyerekek mit látnak a szülőktől? Elvannak munka nélkül, néha megvernek pár embert, és mivel csak így lehetnek "menők", ezt csinálják. Ide 1984-es eszközök kellenének, vagy az újabb generációt elszigetelni a régitől, csak az meg embertelen...
  • keser #13
    Ez jó! Van egy csomó számítógép amit használhatnak, de könyörgöm ha még írni és olvasni sem tudnak, akkor hogy fogják használni?
    Nem szgépekre kellett volna költeni a pénzt hanem agymosásra!