SG.hu

Magyarországról vásárolt call centert egy mongol bank

Dr. Szili Katalin nyitotta meg kedden a mongol XacBank call centerét, amit magyar szakemberek állítottak fel. Az Algotech csapata nyolc héten keresztül építette a bank új kommunikációs rendszerét.

A XacBank új kommunikációs rendszerét az Algotech magyarországi csapata szállította, a rendszer alapját Avaya eszközök képezik. A projekten kilenc magyar szakember dolgozott, öten közülük személyesen is részt vettek az ulánbátori munkálatokban. Az igényfelmérés, rendszertervezés, installáció, konfiguráció, tesztelés és oktatás mintegy nyolc héten keresztül zajlott.

"Az első mongóliai ISDN vonal bevezetése azzal a jóleső érzéssel tölt el bennünket, hogy egy kicsit talán mi magunk is hozzájárultunk az új kommunikációs alkalmazások elterjedéséhez Mongóliában" – mondta Bortnyák Adorján, az Algotech ügyvezetője. A XacBank új kommunikációs rendszere a dolgozók mindennapi üzletmenethez kapcsolódó telefonhívásait és az ügyfelek beérkező hívásait egyaránt kezeli, azaz telefonalközponti és call center funkciókat is ellát.

A call centerben jelenleg tíz ügyfélszolgálati munkatárs dolgozik. Egyelőre a telefonos és e-mailes kapcsolattartást használják, a jövőben viszont – az ügyfelek igényeinek megfelelően – bevezethetik a fax, SMS, webchat és más csatornákon érkező kérések egységes kezelését. A VoIP kapcsolat következtében a rendszer használata költséghatékony, bővítése pedig egyszerű. A XacBanknál ez utóbbi fontos szempont, hiszen a call center dinamikus bővülésével számolnak. A jövőbeli munkálatoknál továbbra is számítanak a magyar szakemberekre.

"Én magam Magyarországon végeztem egyetemi tanulmányaimat, és nem csak naprakész tudással, de nagyon pozitív élményekkel tértem haza. A mostani call center projekt tovább erősítette azt a korábbi tapasztalatomat, hogy a magyar szakemberek igen felkészültek és megbízhatóak. Egy banknak pedig mi lenne fontosabb, mint infrastruktúrájának megbízható működtetése?!" – nyilatkozta Ganhuyag Chuluun, a XacBank vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!