MTI

Az E.ON Ruhrgas beindítja az online gázkereskedést

AZ E.ON Ruhgas Ag, Németország legnagyobb földgázimportőr társasága ez év negyedik negyedében beindítja internetes földgázkereskedelmi platformját.

A társaság pénteki bejelentése szerint a piac résztvevői a kereskedelmi weboldalon napi rendszerséggel egységes és nyilvánosan ismert árakon adhatják-vehetik az energiaforrást. Kezdetben átszámítva mintegy 4 millió kwh energiával folyhat naponta másnapi szállításra a kereskedés.

A Ruhrgas északi hálózati körzetben indítják be az internetes piacot, e térség ugyanis a norvég, dán, holland, német, a jövőben pedig az orosz földgázforgalmazás központja lehet. A későbbiekben be akarják indítani a fölgázra a standardizált határidős - heti, havi - üzleteket is.

Az E.ON Ruhrgast a német földgázpiac szabályozásából, illetve az európai szintű, versenyt ösztönző földgázpiaci nyitásból adódó lehetőségek kihasználása késztette az internetes platform beindítására. Maga a német földgázpiacot szabályozó testület, a Bundesnetzagentur is javasolta, hogy hozzanak létre Németországban 19 független piactérséget, a térségen belüli földgázforgalmazás virtuális kereskedelmi platformjainak megteremtésével együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!