SG.hu

14%-kal csókként a Deutsche Telekom nyeresége

A Deutsche Telekom AG adózás utáni eredménye 14 százalékkal visszaesett az év második negyedében a vezetékes telefonszolgáltatásban elszenvedett veszteségek miatt.

A társaság lefelé módosította az idei évre és 2007-re vonatkozó bevétel-és eredményprognózisát az élesedő versenyre való hivatkozással. Az április-június közötti időszakban a Deutsche Telekom nyeresége 1,01 milliárd euró volt szemben a múlt év azonos időszakának 1,17 milliárd eurós eredményével. Az árbevétel 2,6 százalékkal 15,1 milliárd euróra emelkedett a múlt év második negyedévének 14,7 milliárd eurós forgalmáról. A forgalombővülés a nemzetközi értékesítés 12,3 százalékos (6,9 milliárd euróra történt) felfutásának tulajdonítható elsősorban. A társaság németországi forgalma 4,4 százalékkal 8,1 milliárd euróra esett az egy évvel korábbi 8,5 milliárd euróról.

Európa legnagyobb távközlési társasága mind a hazai, mind pedig a nemzetközi távközlési cégek erősödő versenyére hivatkozva idei adózás előtti profitra vonatkozó várakozását 19,2-19,7 milliárd euróra szállította le a korábban megcélzott 20,2-20,7 milliárd euró közötti eredményről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #4
    A WiMax-ot is építik éppen. Az se kétfillér.
  • shabba #3
    És miért is lenne jó az ha csődbe menne? Mellesleg a német állam is tulajdonosa a DT-nek, elég furcsa lenne ők is csődöt jelentenének.

    Egyébként ha megnézed a számokat a bevételek növekedtek csak a profit mértéke csökkent. E mögött pedig lehetne plusz kiadások ami a költségeket emelték így növekvő bevétel mellett is kisebb profitot realizálni.

    Márpedig a DT-nek vezetékes fronton van ilyen plusz kiadása hisz épp hálózati infrastruktúrát fejleszt a 10 legnagyobb német városban. Lefektetett 4000 km optikai kábelt, kialakított 17 ezer új optikai kábel végpontot, ahova VDSL2-es hálózati eszközöket tesz, és az 50/10Mbps-es adatvonalon új értéknövelt IPTV szolgálatással akar előrukkolni. Ehhez fejlesztette a hálózati eszközparkják nem csak access, edge de core fronton is úgy fél milliárd euros értékben.

    Egy nagy volumenű, hosszú távú megtérüléssel számoló beruházás során szerintem nem annyira meglepő ha csökken egy cég profitja, hisz valamiből ezt meg kell finanszírozni.
  • Keem1 #2
    "Sőt! Menjen csődbe"
    Csak sajna ez sose fog bekövetkezni
  • Keem1 #1
    Wehehehehheheee
    Jó ez, csak így tovább... Sőt! Menjen csődbe
    Halál minden ehhez hasonló cégre