MTI

Magasabb profitot jelentett a 3M

A 3M Co. szerteágazó üzletágakkal rendelkező amerikai gyártó - melyet éppen e tulajdonsága miatt a gazdaság egyik barométerének is tartanak - a síkképernyőjű televíziók gyártásánál használatos optikai filmek iránti kereslet csökkenése ellenére is a tavalyinál nagyobb negyedéves profitot ért el.

Részben ennek is tulajdonítható, hogy a cég fenntartja éves eredmény előrejelzését. A 3M adózott eredménye a második negyedévben 882 millió dollár, részvényenként 1,15 dollár lett; tavaly 754 millió dollár, illetve 96 cent volt. A rendkívüli tételeket figyelmen kívül hagyva eredménye 1,05 dollár lett, a Reuters Estimates által megkérdezett elemzők 1,07 dollárra számítottak.

A társaság negyedéves forgalma 7,5 százalékkal nőtt 5,7 milliárd dollárra; ez az érték nagyobb az elemzői várakozások 5,66 milliárd dolláros átlagánál. Korábbi profitfigyelmeztetésében a 3M a most elért bevételt jelezte előre, ám akkor az elemzők még 5,72 milliárddal számoltak - ez akkor a részvény 1997 óta legnagyobb napi árfolyamveszteségét okozta.

Az év egészére a 3M 4,55-4,65 dolláros profitot vár, a harmadik negyedéves előrejelzés 1,10-1,15 dollár részvényenként; az elemzők profitvárakozása 4,54 dollár az év egészére, 1,16 dollár a harmadik negyedévre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!