MTI

Veszteségbe fordult az LG

A dél-koreai LG Electronics, hazájában a legnagyobb háztartási elektronikai gyártó és a világon a negyedik számú mobiltelefon-gyártó, szerdán 9,7 milliárd vonos (10,3 millió dollár) adó utáni veszteséget jelentett a második negyedévről, az egy évvel korábbi, 15,6 milliárd vonos adózott eredmény helyett.

Tíz negyedéven belül ez az első veszteséges negyedéve, a laposképernyő-gyártó LG.Philips vegyesvállalat rekord vesztesége miatt. A mobiltelefon-eladások is csökkentek kissé az első negyedhez képest. Az elemzők átlagosan 78,25 milliárd vonos adózott eredményre számítottak most. Az első negyedévben a cégnek 160 milliárd vonos adózott eredménye volt, csaknem kétszer több a tavalyi első negyedévi 83 milliárdnál, de kevesebb a tavalyi utolsó negyedévi 312 milliárdnál.

Az üzemi eredmény, 190,5 milliárd von, 32,4 százalékkal volt több a tavalyi második negyedévi 143,9 milliárdnál, de csökkent az első negyedévi 191 milliárdról, és még inkább a tavalyi utolsó negyedévi 211 milliárdhoz képest. A bevétel, 5,796 billió von, 3,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 5,615 billiót, de elmaradt az első negyedévi 5,8 billiótól, és még inkább a tavalyi utolsó negyedévi 6,182 billiótól. Ezek jobbak voltak az elemzők 151,7 milliárd vonos, illetve 5,69 billió vonos átlagos előrejelzésénél.

Az LG.Electronics 15,3 millió mobiltelefon-készüléket adott el a negyedévben, többet a tavalyi második negyedévi 12 milliónál, de kevesebbet az első negyedévi 15,6 milliónál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zidder #2
    aztán folytathatná a szar mobiljaival...
  • Tetsuo #1
    Húha. A gagyi DVD-íróit is kivonhatná..