Specker Balázs

Forráskódba vési a neveket a Mozilla

A Mozilla Alapítvány igazán XXI. századi módon kínál halhatatlanságot felhasználóinak. Míg a régi időkben a kőtábla volt a sikk, addig úgy tűnik manapság ma már inkább programkódba vésik a neveket.

A Mozilla Foundation három éves évfordulóját meglehetősen rendhagyó módon igyekszik emlékezetessé tenni a cég. Mindazok részesülhetnek a nem mindennapi kiváltságban, akiknek sikerül meggyőzniük legalább egy ismerősüket, hogy töltsék le a Firefox böngészőt a fejlesztő oldaláról. A hírek szerint mind az "alkalmi ügynök", mind az "új ügyfél" neve bekerül majd a Firefox 2.0 hivatalos verziójába. "Oszd meg a Firefoxot egy barátoddal. Amennyiben egy ismerősöd letölti a Firefoxot szeptember 15-ig, mindketten halhatatlanná váltok a Firefox 2-vel" - olvasható a Mozilla Alapítvány közleményében.

A meghívó az évfordulót propagáló oldalról küldhető el a kiválasztott ismerősnek, akinek ezután nincs más dolga, mint a kapott e-mailen keresztül letöltenie a böngészőt a fent említett időpontig.

A 2.0-ás verzió béta változatát a múlt héten tették közkincsé. Számos újdonság kapott helyett a megújult böngészőben, így már helyesírás-ellenőrzés, kedvenc-aktualizálás, beépített adathalászat-védelem is a felhasználó rendelkezésére áll. Emellett a tabok rendszerezését és kezelését is átszabták a fejlesztők.

A Firefox úgy tűnik próbálja tartani a kapcsolatot felhasználóival. Időnként elő-elő rukkol egy-egy, a termékéhez kapcsolódó akcióval, hogy növelje népszerűségét. Elég csak a pár hónapja lezajlott Firefox-videoversenyre gondolnunk. Ez is indokolhatja, hogy a Firefox folyamatosan növelte részesedését 2004 novemberi indulása óta. A OneStat webelemző cég szerint jelenleg 12,93%-ot tudhat magáénak a piacból, míg a Microsoft Internet Explorerének mutatója 83,05%-ra esett vissza. Az Apple Safari böngészője 1,84, az Opera pedig 1%-on áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dj Faustus #30
    Mondjuk innen.
  • Neurotoxin #29
    Király:D Ilyen polót honnan lehet rendelni?Vennék egyet, hogy idegesítsem a népet a 4es villamoson Szegeden:D Biztos csúnyán nézne rám néhány MS megszállott. Nem, nem vagyok MS ellenes, csak jogtiszt XP prof.om van....
  • ddfg #28
    Ha a forraskodba mondjuk kommentbe irjak a neveket, akkor az bele se kerul a binarisba, ugyhogy egy bajttal se lesz tobb :) Csak hogy kicsit kotekedjek is, nem minden rendszeren fordul fajlnev.exe formaba egy forraskod, persze akar ilyen is lehet, ha akarod :) De a lenyeg: barki bekerulhet egy nyilt fejlesztesu programba, "csak" erdemben hozza kell jarulni egy-egy algoritmussal, par sor koddal blabla a fejleszteshez.
  • kbupdate #27
    a kémkedés ÚJ FORMÁJA:D
  • Warpcore #26
    Sírva könyörgök gondolkozzatok má =DDDDD
    Sztetek mind a 10millió ember neve aki résztvesz benne lessz a névjegy menüben ? abban az aranyos scrollos részben... és most a kedves felhazsnálók és barátaik... aztán ha egy hónapig ugyhagyod a gépet akkor el is pörög szépen =D
    Firefox DayA nevek egy digitális "kőtáblán" lesznek olvashatók,amit mayd promócis célokra is használnak,rendezvényeken stb... és igen a firefox 2.0 ból is elérhető lessz a lista közvetlenül.. de ez egy webböngésző..netkapcsoalt..sztetek helyben offline lessz tárolva az a lista? =DDD
  • Tetsuo #25
    Inkább erről szóljon a hír, minthogy a FF vmi kémscriptet v másolásvédelmet akar becsempészni a progiba, nem?
    Én má' ennek is örülök..
  • Sanyix #24
    Ez nem eredeti ötlet, ez hülyeség :D semmi értelme.
  • sonicXX #23
    (természtesen csak viccnek szántam)
  • sonicXX #22
    Persze, lhúzni valamit TRENDY dolog, nem tudtad?

    HÜLYE
  • Kabuki #21
    ha valaki eredeti ötlettel áll elő és nem mást majmol akkor egyből lehülyézitek??