Figyelőnet

Az Intel kirúg ezer menedzsert

Rossz világ köszöntött az Intel menedzserállományára, a vállalat úgy döntött, hogy megszabadul 1000, a menedzsmentben tevékenykedő alkalmazottjától.

Az Intel egy tervezett költségcsökkentési folyamat részeként 1000-rel csökkenti menedzsereinek számát. A következő napokban végrehajtandó létszámcsökkentést a vállalat vezetése azzal indokolja, hogy az elemzések kimutatták, hogy a döntéshozás folyamata igen lassú és akadozó a cégen belül. Az Intel vezérigazgatója e-mailben biztosította a vállalat dolgozóit arról, hogy a mostani döntés csak a menedzsereket érinti. A híresztelések szerint ez csak első lépése az intézkedéscsomagnak, s a későbbiekben a jelenleg 100 ezer alkalmazottat foglalkoztató cég akár 85 ezerre is csökkentheti állományát a versenyképesség és hatékonyság növelésének érdekében.

A vállaltnál már korábban megkezdett költségcsökkentések célja, hogy 1 milliárddal mérsékeljék a kiadásokat éves szinten. Elemzők szerint a költségoptimalizálást célozta a 600 millióért pár hete eladott Xscale chipüzletág értékesítése is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • benczurzs #2
  Hány menedzsere lehet ?
  És minek ilyen sok ?
  Tudom messze vagyok tőlük, de ha ilyen könnyen kirúg ezret, akkor azok nem sokat értek.
  Valszeg jobb is, ha kirugja őket.
  Nem azt mondom, hogy nem dolgoztak, lehet, hogy napi 8 órában dolgoztak, de lehet párhuzamosan, vagy feleslegesen.
 • Komolytalan #1
  Kirúg 1000 managert, és felvesz helyette 100 ügyvédet. Fizuban ungyanannyi, de azok legalább hasznot is hoznak.