MTI

Milyen mobilt szeretnek a magyarok?

A magyarok a klasszikus, visszafogott, elegáns mobiltelefonokat szeretik és legtöbbjük egyelőre csak telefonálni szeretne a készülékkel - állapította meg a Medián,

Magyarország egyik legismertebb piackutató intézete, amint arról egy mobilgyártó cég vezetői szerdai tájékoztatójukon beszámoltak. A következő években a számítástechnika, a kommunikáció és a fogyasztói elektronika közötti határok elmosódnak - hangsúlyozta Tárkányi Tamás, a Siemens-BenQ cég magyarországi fióktelepének vezetője az NH Hotelben rendezett tájékoztatón. A videotelefonálás, a fényképezés, a videokamera, a zenehallgatás, a komputerműveletek, a diktafon üzemmód - megannyi izgalmas lehetőség és egyben könnyen teljesíthető feladat egy ultra vékony, mindössze 15,9 milliméter vastag készülék számára.

Mindez a jelen, de egyben a jövő is: bár már ma is kaphatók ezek a készülékek, a legtöbb magyar a mobilt még csak telefonálásra használja. Ugyanakkor a drágább és minőségi telefonokat a megkérdezettek csaknem fele részesíti már előnyben. Petra Ullmann, a cég külföldi termékmenedzsere bemutatott néhány új mobilkészüléket, amelyek feltűnően vékonyak. "Még egy nadrág farzsebébe téve sem kövérítenek" tette hozzá mosolyogva, majd hozzátette, hogy a jövő készülékei valódi fémekből készülnek, letisztult vonalvezetés, valamint funkcionalitás jellemzi őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szeszmester #2
    Szerintem pedig csak számítások elvégzésére használjuk a számítógépeket.
    Letölt a netről egy adathalmazt => kiszámol belőle vmit és megjeleníti...
  • quentit #1
    "legtöbb magyar a mobilt még csak telefonálásra használja."

    Aki hülye haljon meg! Az emberek nagy része egy csomó időt tölt utazással. Ha nem ekkor nézi meg a híreket, hanem akkor amikor otthon van (ahol hasznosabban is töltheti az idejét), akkor egészségükre!

    Persze direkt cinikus voltam, tudom, hogy az emberek nagy része még csak nem is tájékozódik a hírekről napi rendszerességgel (max. a Hírdadónak nevezett szenzációhajhászatot nézi, mert az szenzációs) Puff... A mobiltelefonnal ez a neve, mint ahogy a számítógépnek meg számítógép, mégis sokan csak játékkonzolnak használják, úgyhogy ne gyertek a "telefonnal telefonálni kell" dumával, mert ez blődség, marhaság. Az csak egy név ami utal arra, hogy eredetileg mire találták ki, ettől még nem kell hogy ez legyen az elsődleges célja, mint ahogy a számítógépet sem számítások elvégzésére használjuk elsősorban, és eljön az idő, amikor a játékkonzolnak is csak a neve lesz játékkonzol, pedig otthoni szórakoztató központ lesz, amivel filmeket veszünk fel a TV-ből, amin a home videókat megnézzük, amin filmeket könycsönzünk ki internet-en, amin a pizzát rendeljük, amin zenét hallgatunk.. ja és mellesleg néha játszunk is rajta. Játékkonzol lesz a nevük, de nem feltétlenük lesz ez mindenkinek a legfontosabb feature. Pl. PS3-at is fognak sokan csak olcsó Blu-Ray lejátszónak venni...

    (Az XBox 360 és PS3 is az otthoni szórakoztatóközpont irányba indult el, a későbbi játékkonzolokra ez méginkább igaz lesz...)